αρχικηVIRALΑυτά είναι τα 10 πιο ακριβά εμφιαλωμένα νερά στον κόσμο (και πόσο κοστίζει το καθένα)

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά εμφιαλωμένα νερά στον κόσμο (και πόσο κοστίζει το καθένα)

Μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο για το «πιο ακριβό νερό» ή το «πιο ακριβό εμφιαλωμένο νερό» στον κόσμο θα δώσει ομολογουμένως πολλά αποτελέσματα.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν λανθασμένη τιμολόγηση ή χρησιμοποιούν τα ίδια παλιά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων πολλών επωνυμιών που δεν υπάρχουν πλέον. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όλα τα νερά έχουν την ίδια γεύση, κάτι που βέβαια δεν ισχύει και πολλοί  γευσιγνώστες μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Τι μπορεί να κάνει ένα εμφιαλωμένο νερό τόσο ακριβό;

Πολλά φυσικά εμφιαλωμένα νερά προέρχονται από πραγματικά μοναδικές πηγές. Αυτό μπορεί να κάνει την τιμή τους υψηλότερη από τις συνηθισμένες μάρκες, επειδή η μεταφορά, τα μέτρα για την αντιστάθμιση του αποτυπώματος άνθρακα, η συντήρηση καθαρότητας και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των πηγών μπορεί να είναι δαπανηρή. Πρόκειται συχνά για μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται βαθιά για τις πηγές τους και καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να τις διατηρήσουν για τις μελλοντικές γενιές.

Ας δούμε παρακάτω τη λίστα με τα πιο ακριβά εμφιαλωμένα νερά που κυκλοφορούν για το 2021.

1. Fillico Jewelry Water, Ιαπωνία – 616 δολάρια το λίτρο

Η Fillico είναι η απόλυτη επώνυμη μάρκα νερού. Ξεκίνησε στην Καλιφόρνια το 2005 στοχεύοντας τις διασημότητες του Χόλιγουντ. Προέρχεται από το Κόμπε της Ιαπωνίας. Ο σχεδιασμός του μπουκαλιού με τους κρύσταλλους Swarovski συμπληρώνει μοναδικά όλη την εμφάνιση, ανεβάζοντας την τιμή του πολύ ψηλά.

2. NEVAS (έκδοση με σχέδιο), Γερμανία – 190 δολάρια το λίτρο

Προέρχεται από τη Γερμανία. Το νερό αυτό λειτουργεί ως εναλλακτική λύση για τη σαμπάνια, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης μόνο μιας αφρώδους έκδοσης. Ο μοναδικός σχεδιασμός του αναδεικνύει την ποιότητα του νερού.

3. Svalbarði, Νορβηγία – 166 δολάρια το λίτρο

Πρόκειται για το βορειότερο ακριβό νερό στον κόσμο. Εμφιαλώνεται σε υψηλής ποιότητας συσκευασία. Η Svalbarði συνδυάζει μοναδική πηγή νερού, γεύση, ιστορία προέλευσης, σχεδιασμό και οικολογική συνείδηση για να δημιουργήσει ένα πολυτελές προϊόν.

4. Bling h2o, ΗΠΑ – 104 δολάρια το λίτρο

Το Bling είναι η επιτομή της μάρκας που δίνει το 100% στην εμφάνιση του μπουκαλιού και ουσιαστικά δεν επικεντρώνεται στο ίδιο το νερό. Είανι σχεδιασμένο από έναν παραγωγό του Χόλιγουντ που άρπαξε την ευκαιρία να προσφέρει κάτι διαφορετικό στις διασημότητες, βγάζοντας ένα μπουκάλι με κρύσταλλα Swarovski.

5. Uisge Source, Σκωτία – 60 δολάρια το λίτρο

Το Uisge Source είναι το μοναδικό νερό σε αυτήν τη λίστα που πωλείται ειδικά για να συνοδεύσει ουίσκι. Πωλείται μόνο σε μικρές φιάλες των 100 ml, κάτι που αναπόφευκτα σημαίνει ότι η τιμή ανά λίτρο θα είναι υψηλότερη για ένα premium προϊόν σαν και αυτό.

6. Lofoten, Νορβηγία – 56 δολάρια το λίτρο

Το αρχιπέλαγος Lofoten της Νορβηγίας πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο είναι μια εκπληκτική ορεινή περιοχή με παρθένες πηγές νερού. Η ακριβής πηγή από την οποία εμφιαλώνεται το νερό Lofoten δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά φαίνεται ότι μπορεί να είναι τοπική πηγή ή πηγή ποταμού. Το μπουκάλι έχει κερδίσει πολλά βραβεία σχεδιασμού με τη σκανδιναβική μινιμαλιστική παρουσία του.

7. ROI, Σλοβενία – 48 δολάρια το λίτρο

Το ROI διατίθενται στην αγορά ως το νερό με την περισσότερη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Η εταιρεία έχει μεγάλη ιστορία που χρονολογείται από το 1647.

8. MINUS 181, Γερμανία – 48 δολάρια το λίτρο

Το MINUS 181 προέρχεται από ένα αρτεσιανό πηγάδι βάθους 181 μέτρων στην βόρεια Γερμανία. Το Fine Liquids στη Γερμανία είναι το μόνο μέρος που θα μπορούσαμε να το βρούμε προς πώληση. Το παράξενο μπουκάλι των 681 ml παράγεται από τη Riedel, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1756 και ήταν γνωστή για τα ποτήρια κρασιού.

9. BLVD, Τασμανία – 40 δολάρια το λίτρο

Το BLVD είναι ένα τμήμα του Jon Monsir, μιας αυστραλιανής εταιρείας προϊόντων πολυτελείας. Αυτό το νερό υψηλής ποιότητας προέρχεται από την Τασμανία, μια εξαιρετική τοποθεσία για εμφιάλωση νερού. Η συσκευασία στοχεύει σε μια αγορά υψηλών προδιαγραφών με ένα μπουκάλι κατά παραγγελία που χρησιμοποιεί γυαλί υψηλής ποιότητας πάνω στο οποίο η επωνυμία είναι χαραγμένη με μεγάλα γράμματα.

10. Berg, Καναδάς- 34 δολάρια το λίτρο

Η Berg είναι μία από τις λίγες εταιρείες που συλλέγει μεμονωμένα κομμάτια παγόβουνου με περίτεχνη διαδικασία. Η συγκέντρωση δεν διαρκεί τόσο πολύ, αφού προέρχεται από παγόβουνα που επιπλέουν στη Γροιλανδία και λιώνουν στα νερά, ακριβώς έξω από τον ανατολικό Καναδά. Μια μικρή τοπική βιομηχανία έχει αναπτυχθεί στη Νέα Γη, παράγοντας νερό για διαφορετικά ποτά όπως μπύρα, βότκα και εμφιαλωμένο νερό. Το νερό βρίσκεται μέσα σε ένα ξεχωριστό γυάλινο μπουκάλι, ενώ, επίσης, υπάρχει μια λιγότερο ακριβή έκδοση σε πλαστικό μπουκάλι.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 10 =