αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτά είναι τα πρώτα deals του EquiFund

Αυτά είναι τα πρώτα deals του EquiFund

Το Marathon VC και το Uni.Fund, με τρεις επενδύσεις σε ισάριθμες ελληνικές επιχειρήσεις κάνουν ποδαρικό στο EquiFund, που “έπιασε” δουλειά και η επίσημη παρουσίασή του έγινε χθες σε ειδική εκδήλωση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ήδη το Marathon VC, που επενδύει σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, επένδυσε πρόσφατα στην ελληνική νεοφυή καινοτόμο εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού Cube Revenue Management, ενώ όπως δήλωσε στο Capital.gr ο partner του Marathon VC, κ. Γιώργος Τζιραλής, έχει “κλειδώσει” ακόμη μία νέα χρηματοδότηση η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο το Marathon VC, θα επενδύει από 500 χιλ. ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ σε εταιρείες, αποκτώντας το 15%-20% της επιχείρησης στην οποία θα επενδύει.

Σε ότι αφορά το Uni.Fund, που εντάσσεται στον πρώτο πυλώνα του Equifund, είναι έτοιμο να επενδύσει σε μια ελληνική εταιρεία. Το Uni.Fund, με αρχικό κεφάλαιο 30 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιεί επενδύσεις κατά μέσο όρο 250 χιλ. ευρώ έως 1,5 εκατ. ευρώ.

Το EquiFund ξεκινά με “κουμπαρά” 300 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα το ελληνικό δημόσιο συμμετέχει με 200 εκατ. ευρώ, το EIF με 60 εκατ. ευρώ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) με 40 εκατ. ευρώ από το Σχέδιο Γιούνκερ. Το πόσο αυτό εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το μισό δις ευρώ μετά τη μόχλευση. Σημειώνεται πως το EquiFind χωρίζεται σε 9 υποταμεία που εστιάζουν σε τρεις πυλώνες ανάλογα με το είδος, το μέγεθος και τον χαρακτήρα των επιχειρήσεων. Στόχος του EquiFund είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων σε όλα τα επενδυτικά στάδια της επιχειρηματικότητας, από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο μέχρι και τις ώριμες προς επέκταση επιχειρήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =