αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτά είναι τα πρώτα σε πωλήσεις smartphones στο πρώτο 3μηνο του 2020

Αυτά είναι τα πρώτα σε πωλήσεις smartphones στο πρώτο 3μηνο του 2020

Σύμφωνα με τη Strategy Analytics, οι πωλήσεις smartphone το πρώτο τρίμηνο του 2020 έφτασαν τις 274.8 εκατομμύρια, μία μείωση ύψους 17% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Η Samsung φαίνεται πως για ακόμη μία φορά είναι ο μεγάλος νικητής στο στρατόπεδο των Android smartphone, έχοντας κατακτήσει τέσσερις από τις έξι top θέσεις των πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, 6 εκατομμύρια τεμάχια του Galaxy A51 πουλήθηκαν παγκοσμίως, κατακτώντας δηλαδή το 2.3% του συνολικού μεριδίου πωλήσεων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το οικονομικό Redmi 8 της Xiaomi, με μερίδιο πωλήσεων 1.9%. Μία ακόμη πρόταση της Xiaomi βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με συνολικό μερίδιο πωλήσεων 1.6%. Τα νούμερα γνωστοποιούν πως πλέον η Xiaomi είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής κατασκευάστρια Android παγκοσμίως.

https://techblog.gr/wp-content/uploads/2020/05/Strategy-Analytics-World-Bestselling-Android-Smartphones-in-Q1-2020.jpg

Οι ναυαρχίδες της Samsung φαίνεται να μην έπεισαν το καταναλωτικό κοινό, με μόνο μία πρόταση, το Galaxy S20+, να μπαίνει στην εξάδα και μάλιστα στη τρίτη θέση, με συνολικό ποσοστό πωλήσεων 1.7%. Οι οικονομικές προτάσεις της Κορεάτικης εταιρείας είναι εξίσου δημοφιλής, με τα Galaxy A10s και A20s να κλείνουν την εξάδα στην τέταρτη και έκτη θέση, με 1.6% και 1.4% αντίστοιχα.

Τα παραπάνω είναι ένα ισχυρό δείγμα πως οι καταναλωτές θέλουν οικονομικές προτάσεις, κάτι που φαίνεται ακόμα και η Apple ότι βλέπει πλέον, με την κυκλοφορία του iPhone SE. Επίσης, η έλλειψη των Google Play Services αλλά και η απαγόρευση πωλήσεων στην Αμερική φαίνεται να έχει επηρεάσει τις πωλήσεις των smartphone της, άλλοτε 2ης στη λίστα, Huawei.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =