αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ψέματα που γράφουν οι υποψήφιοι στο βιογραφικό τους

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ψέματα που γράφουν οι υποψήφιοι στο βιογραφικό τους

Δεν είναι μυστικό: Πολλοί άνθρωποι γράφουν στο βιογραφικό τους πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε μία προσπάθεια να… εντυπωσιάσουν τους HR Managers.

Σε έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, το 55% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι έχει γράψει ψέματα στο βιογραφικό του τουλάχιστον μία φορά.

Ποια είναι όμως τα πιο συνηθισμένα ψέματα που λένε οι υποψήφιοι στο βιογραφικό τους; Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, εδώ είναι τα 8 πιο συνηθισμένα πράγματα για τα οποία λένε ψέματα:

Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία: 55,4%

Δεξιότητες: 43,1%

Πτυχίο πανεπιστημίου (ή ισοδύναμο): 41%

Προσωπικά στοιχεία, όπως ηλικία, τοποθεσία ή όνομα: 39,5%

Πληροφορίες που αφορούν το σχολείο: 39,2%

Μισθολογικά στοιχεία: 33,6%

Ειδικές δεξιότητες λογισμικού ή/και εξοπλισμού για συγκεκριμένες εργασίες: 33,5%

Συστάσεις εργοδοτών: 21%

Καλύτερα να μην το ρισκάρεις. Άλλωστε, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αποκαλυφθείς. Αντί λοιπόν να γράψεις ψέματα, ο Jeff Hyman, Διευθύνων Σύμβουλος της Recruit Rockstars, ο οποίος έχει εξετάσει χιλιάδες βιογραφικά, προσφέρει τρεις συμβουλές για ένα ακαταμάχητο βιογραφικό.

✅ Επισημάνετε τα επιτεύγματα και τα αποτελέσματά σας. Μην γεμίζετε το βιογραφικό σας με πάρα πολλές πληροφορίες. (Κανείς δεν θέλει να δει ΚΑΘΕ λεπτομέρεια).

✅ «Αντιγράψτε» την αγγελία της θέσης εργασίας. Στην αγγελία της ανοιχτής θέσης εργασίας σας λένε κυριολεκτικά τι ψάχνουν. Επομένως, χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες/λέξεις όταν περιγράφετε τις προηγούμενες δουλειές και εμπειρίες σας (όπου έχει νόημα – και φυσικά μην πείτε ψέματα).

✅ Δώστε έμφαση στις ηγετικές και management δεξιότητες. Η ηγεσία είναι ένα από τα πιο πολύτιμα χαρακτηριστικά ενός υποψηφίου – οι περισσότεροι διευθυντές προσλήψεων δεν σας θέλουν μόνο για αυτή τη δουλειά, αλλά θα ήθελαν ιδανικά να σας δουν να αναπτύσσεστε στην εταιρεία. Σκεφτείτε, λοιπόν, εκείνες τις φορές που επιδείξατε ηγετικές ικανότητες και καλή διαχείριση, και βάλτε τα στο βιογραφικό σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =