αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτά είναι τα πιο πολύτιμα brands για το 2020

Αυτά είναι τα πιο πολύτιμα brands για το 2020

Σύμφωνα με τη λίστα της Interbrand, η Apple είναι το πιο πολύτιμο brand παγκοσμίως, με τη Google να πέφτει από το Top 3 που ήταν εδώ και χρόνια. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα Best Global Brands του 2020, με την Apple να παραμένει στην πρώτη θέση με αξία brand περίπου 323 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη δεύτερη θέση βλέπουμε την Amazon, η οποία είχε αύξηση 60% σε σχέση με πέρσι και πλέον το brand της εκτιμάται στα περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην τρίτη θέση ανεβαίνει η Microsoft, με αύξηση 53% και brand value που εκτιμάται στα 166 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Google είχε ελάχιστη μείωση 1% και βρίσκεται στην τέταρτη θέση με αξία 165 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η Samsung ανέβηκε στην πέμπτη θέση, αφήνοντας πίσω της την Coca-Cola. Οι Toyota και Mercedes-Benz ακολουθούν στην έβδομη και όγδοη θέση, ενώ η δεκάδα κλείνει με τα McDonald’s και τη Disney. Να σημειωθεί πως η εν λόγω λίστα δεν αναφέρει την αξία της κάθε εταιρείας, αλλά την αξία του brand. Για παράδειγμα, η Apple έχει χρηματιστηριακή αξία 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και όχι 323 δισεκατομμυρίων.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + five =