αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτά είναι τα νέα business σχέδια του Mr Nammos Dubai

Αυτά είναι τα νέα business σχέδια του Mr Nammos Dubai

Ο Πέτρος Στάθης ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι σκοπεύει να ξεκινήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Σερβία, προχωρώντας παράλληλα στην πώληση της Universal Capital Bank που έχει έδρα την Ποντγκόριτσα.

Όπως σημειώνει η Ημερησία, ο κ. Στάθης θεωρεί πολύ εντυπωσιακή την ανάπτυξη του Βελιγραδίου, όπου σκοπεύει να ανοίξει ένα exclusive εστιατόριο. Παράλληλα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο mega project της σερβικής πρωτεύουσας, το Belgrade Waterfront.

Πρόκειται για ένα οικιστικό έργο προϋπολογισμού 3 δισ. ευρώ το οποίο αφορά σε κατασκευή 7.000 κατοικιών, με δυνατότητα φιλοξενίας 14.000 ανθρώπων. Εκτείνεται σε μια μεικτή περιοχή κατασκευών 1,8 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, ενώ η τιμή ανά διαμέρισμα είναι στα επίπεδα των 2.950 ευρώ/τ.μ. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, έχουν ήδη πουληθεί 4 κτίρια κατοικιών (με περίπου 870 διαμερίσματα).

Σε ό,τι αφορά την πρόθεσή του να προχωρήσει στην πώληση της Universal Capital Bank -πρώην FBB του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια μεταβίβασε τις μετοχές στον επί χρόνια συνεργάτη του, Πέτρο Στάθη- υπογράμμισε σε Μέσα της χώρας ότι δεν αισθάνεται πλέον ευπρόσδεκτος στο Μαυροβούνιο, ότι δεν έχει σεβασμό εδώ και πολύ καιρό και ότι λυπάται. Αποκάλυψε δε ότι είχε συμφωνήσει σε ένα deal με έναν πολύ σοβαρό Ιταλό επενδυτή, αλλά το είχε αναβάλει. Παράλληλα εξεδήλωσε την επιθυμία να πουλήσει και την Aman Sveti Stefan, δείγμα της αλλαγής κλίματος στη συγκεκριμένη χώρα, όπου τα προηγούμενα χρόνια η επενδυτική εταιρεία συμμετοχών Monterock International είχε προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις.

https://www.imerisia.gr/sites/default/files/styles/default/public/2021-06/petros-stathis.jpg?itok=ejXC4eox

Πάνω από 20 εκατ. ευρώ στο α’ τετράμηνο για το Nammos

Ειδικά για ένα από τα τελευταία projects του fund, το εστιατόριο Nammos στο Ντουμπάι (μαζί με τον Ζαννή Φρατζέσκο και τον Σάμι Ιμπραήμ), ο κ. Στάθης ανέφερε ότι πραγματοποίησε πωλήσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2021, παρά τα μέτρα για τον Covid-19, το Ραμαζάνι και το γεγονός ότι λειτούργησε χωρίς ζωντανή μουσική.

Ήδη στον κλάδο της εστίασης το χαρτοφυλάκιο της Monterock περιλαμβάνει τα Nammos Riyadh, Nammos Dubai, COYA Mykonos, NOBU Montenegro, ενώ ετοιμάζει ακόμα ένα νέο ξενοδοχείο και εστιατόριο Nobu, καθώς και δύο νέα Nammos.

Τα επόμενα projects στη Φιλοξενία

Αναφορικά με τον τομέα της Φιλοξενίας, όπου η Monterock είναι ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, των Aman Sveti Stefan, Aman Venice, Durmitor Hotel and Villas, Adriatic Properties και DANAE Suites, η εταιρεία του Πέτρου Στάθη δρομολογεί ακόμη δύο νέα resorts One & Only, ενώ σε ό,τι αφορά την αλυσίδα Aman ετοιμάζει ένα νέο resort και ένα upstate New York.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =