αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτά είναι τα ακίνητα που εξαιρούνται από τον ΕΝΦΙΑ

Αυτά είναι τα ακίνητα που εξαιρούνται από τον ΕΝΦΙΑ

Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ, κύριο και συμπληρωματικό, και τα δικαιώματα στα ακίνητα για τα οποία υφίσταται απαγόρευση οποιασδήποτε χρήσης, ιδίως ρυμοτομική απαλλοτρίωση, δέσμευση ακινήτου για κοινωφελή ή κοινόχρηστο σκοπό, ή για λόγους προστασίας μνημείων και αρχαιοτήτων, ιδίως αρχαιολογική δέσμευση για ανασκαφές, κήρυξη αρχαιολογικού χώρου, καθώς και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.

Αυτό γνωστοποιήθηκε αρμοδίως με την υπ’ αριθμ. 2203/ΑΤΚΕ/0007833ΕΞ/19.9.2016 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία δίνονται οι κατωτέρω διευκρινίσεις όσον αφορά την επιβολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα που απαλλάσσονται από τον κύριο ΕΝΦΙΑ περ. α παρ. 2 άρθρου 3 του ν. 4223/2013:

Στην περίπτωση α’ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του ν. 4223/2013 ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ (κύριο και συμπληρωματικό) και τα δικαιώματα στα ακίνητα για τα οποία υφίσταται απαγόρευση οποιασδήποτε χρήσης, σύμφωνα με τον ισχύοντα πολεοδομικό σχεδιασμό, ιδίως ρυμοτομικό βάρος, ρυμοτομική απαλλοτρίωση, δέσμευση ακινήτου για κοινωφελή ή κοινόχρηστο σκοπό ή για λόγους προστασίας μνημείων και αρχαιοτήτων, ιδίως αρχαιολογική δέσμευση για ανασκαφές, κήρυξη αρχαιολογικού χώρου, καθώς και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, που έχει επιβληθεί από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, αποκλειστικά κατά το μέρος για το οποίο υφίσταται η ως άνω απαγόρευση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 5 =