αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυστρία: Πρόστιμα ως 3.600 ευρώ σε όσους δεν εμβολιαστούν

Αυστρία: Πρόστιμα ως 3.600 ευρώ σε όσους δεν εμβολιαστούν

Σε μια ιδιαίτερα αυστηρή κίνηση προς όσους δεν εμβολιαστούν αναμένεται να προχωρήσει η Αυστρία. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι Αυστριακοί που αρνούνται να κάνουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μόλις ξεκινήσουν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί την επόμενη χρονιά στη χώρα, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα που θα φτάνουν ως τα 3.600 ευρώ.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο, οι κυρώσεις αποτελούν μέρος μίας δραματικής κίνησης της κυβέρνησης για την ενίσχυση των εμβολιασμών, καθώς η χώρα καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων και μπήκε σε lockdown.

Οι αρχές θα προσφέρουν πρώτα ένα ραντεβού σε άτομα που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Σε περίπτωση απόρριψης της προσφοράς θα ακολουθούν κυρώσεις, σύμφωνα με τα σχέδια για το μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο.

Η Αυστρία θα είναι η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που θα κάνει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Εχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού της ηπείρου, περίπου στο 66% του επιλέξιμου πληθυσμού και μερικές από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο στο τελευταίο κύμα.

Θα υπάρξουν επίσης πρόστιμα, έως και 1.500 ευρώ, για άρνηση λήψης ενισχυτικής δόσης, σύμφωνα με την υπουργό Συντάγματος Karoline Edtstadler.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − sixteen =