αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυξήσεις μισθών 16,5% στα πληρώματα καμπίνας δίνει η Lufthansa- Οι εργαζόμενοι θα λάβουν και ένα επίδομα 3.000 ευρώ

Αυξήσεις μισθών 16,5% στα πληρώματα καμπίνας δίνει η Lufthansa- Οι εργαζόμενοι θα λάβουν και ένα επίδομα 3.000 ευρώ

Μετά από πολλές… ζυμώσεις, η Lufthansa συμφώνησε να προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών. Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμφωνία θα δώσει σε περίπου 19.000 μέλη του προσωπικού καμπίνας της Lufthansa αύξηση μισθών κατά 16,5% σε τρία στάδια σε διάστημα 36 μηνών, ανέφερε η Lufthansa σε ανακοίνωσή της. Η συμφωνία ισχύει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026 και προστατεύει τη Lufthansa από απεργίες μέχρι τότε.

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν επίσης ένα επίδομα 3.000 ευρώ ως μέρος μιας πληρωμής αντιστάθμισης του πληθωρισμού, καθώς και ορισμένες άλλες παραχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων αμοιβών για υπαλλήλους υψηλότερου επιπέδου, όπως οι ελεγκτές, και αύξηση του επιδόματος αδείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η συμφωνία με μία από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ομάδες της Lufthansa τερματίζει μήνες πικρών μαχών για υψηλότερες αποδοχές. Η Lufthansa αντιστεκόταν επί μακρόν στα αιτήματα, λέγοντας ότι θα ασκούσαν υπερβολική πίεση στην αεροπορική εταιρεία σε μια εποχή που η ανάκαμψη από την πανδημία παραμένει εύθραυστη, ενώ οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τα κέρδη ρεκόρ της εταιρείας και απαίτησαν το μερίδιο που τους αναλογούσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 4 =