αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυξάνονται οι ελληνικές εξαγωγές φέτας προς την Ιταλία

Αυξάνονται οι ελληνικές εξαγωγές φέτας προς την Ιταλία

Η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore αναφέρεται, σε άρθρο της, στη συνεχή αύξηση των ελληνικών εξαγωγών φέτας προς την Ιταλία. «Οι πωλήσεις της αγγίζουν συνολικά τα εβδομήντα τέσσερα εκατ. ευρώ και αυξάνονται δαρκώς, ενώ τα περισσότερα, υπόλοιπα φρέσκια τυριά, συνεχίζουν να χάνουν έδαφος. Στα ιταλικά σούπερ μάρκετ, πλέον, πωλούνται ποσότητες φέτας τρεις φορές μεγαλύτερες σε σχέση με τα υπόλοιπα τυριά από πρόβειο γάλα», γράφει η εφημερίδα.

«Επί του συνόλου των εξαγωγών, η Ιταλία απορροφά το 11,%, αλλά το ποσοστό αυτό, χρόνο με το χρόνο αυξάνεται. Μια καθόλου απογοητευτική επίδοση, για ένα προϊόν το οποίο, μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν άγνωστό ή το πολύ πολύ έμοιαζε με ένα είδος αναμνηστικού των διακοπών στην Ελλάδα», προσθέτει η Sole.
Η ιταλική εφημερίδα, τέλος, υπογραμμίζει ότι το παραδοσιακό τυρί δεν χρησιμοποιείται, πλέον, μόνον στη γνωστή χωριάτικη σαλάτα, αλλά και σε πιο «ψαγμένες» συνταγές, όπως, για παράδειγμα, στα μακαρόνια στο φούρνο, τα οποία κερδίζουν όλο και περισσότερους θιασώτες στο διαδίκτυο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − four =