αρχικηVIRALΑστυνομικοί έκαναν έφοδο για να βρουν φάρμα κάνναβης αλλά βρήκαν… φάρμα Bitcoin

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο για να βρουν φάρμα κάνναβης αλλά βρήκαν… φάρμα Bitcoin

Σε ένα τραγελαφικό συμβάν στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου, μία έφοδος της αστυνομίας άφησε τα όργανα της τάξης αποσβολωμένα καθώς άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν. Μετά από μαρτυρίες για επισκέψεις πολλών ανθρώπων σε μία εγκαταλελειμμένη βιομηχανική περιοχή σε διάφορες ώρες της μέρας, η αστυνομία αποφάσισε να παρακολουθήσει ένα κτίριο από το οποίο ήταν εμφανείς οι καλωδιώσεις και οι αεραγωγοί που έβγαιναν από αυτό. Μετά και από μία πτήση drone με θερμική κάμερα η οποία αποκάλυψε σημαντικά ποσά θερμότητας, η αστυνομία ήταν πεπεισμένη πως είχε να κάνει με μία φάρμα κάνναβης.

Όταν όμως οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν την έφοδο, αυτό που αντίκρυσαν ήταν ένα “ορυχείο” Bitcoin, μία mining farm με πάνω από 100 υπολογιστικές μονάδες Antminer S9 να παράγουν Bitcoin.

Τα μηχανήματα κατασχέθηκαν, καθώς όπως διαπιστώθηκε, η συγκεκριμένη εγκατάσταση έκλεβε ρεύμα αξίας χιλιάδων λιρών από το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο.

«Σίγουρα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Είχε όλα τα σημάδια μίας εγκατάστασης καλλιέργειας κάνναβης και θεωρώ πως είναι μόλις το δεύτερο crypto-ορυχείο που συναντάμε στα West Midlands. Το ίδιο το mining δεν είναι παράνομο, αλλά φυσικά η κλοπή ηλεκτρισμού από το κεντρικό δίκτυο είναι. Κανείς δε βρισκόταν στη μονάδα τη στιγμή της εφόδου και δεν έγιναν συλλήψεις – αλλά έχουμε μερικές ερωτήσεις για τον ιδιοκτήτη της μονάδας». – Jennifer Griffin, αξιωματικός Sandwell Police

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + fourteen =