αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑστέρια Γλυφάδας: Μετατρέπεται σε υπεροπολυτελές τουριστικό θέρετρο

Αστέρια Γλυφάδας: Μετατρέπεται σε υπεροπολυτελές τουριστικό θέρετρο

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εργασίες για την ανακατασκευή στα Αστέρια Γλυφάδας και την μετατροπή του σε υπεροπολυτελές τουριστικό θέρετρο.

Το συγκεκριμένο project, το οποίο τρέχει η Grivalia Hospitality του ομίλου Eurobank, πήρε το πράσινο φως πριν από μερικές ημέρες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), το οποίο αποφάσισε ότι θα υπάρξει κανονική είσοδος για να επισκεφθεί κανείς τις αρχαιότητες, δύο πολιτιστικές διαδρομές, ενώ θα αναδειχθεί η παλαιοχριστιανική βασιλική που βρίσκεται δίπλα, παρότι δεν ανήκει στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία.

Οι δύο φάσεις

Η πρώτη φάση του έργου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των εστιατορίων, την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και την ενίσχυση των κτιριακών σκελετών.

Η δεύτερη φάση της επένδυσης, που θα ξεκινήσει μετά και την έγκριση του ΚΑΣ, αφορά την ανάπτυξη πέντε αστέρων ξενοδοχείου που θα έχει δυναμικότητα της τάξης των 400 κλινών και θα είναι υπό τη διαχείριση διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2022, με το σύνολο της επένδυσης να έχει προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ.

Το deal

Θυμίζουμε το deal για τα Αστέρια Γλυφάδας μεταξύ της Grivalia Hospitality και της ΕΤΑΔ, ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2018 με την εξαγορά του 80% της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε. έναντι τιμήματος 29,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 20% το διατηρεί η οικογένεια Παπαθεοχάρη.

Το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), με την εταιρεία Ναυσικά να έχει υπογράψει τη μακροχρόνια μίσθωσή του μέχρι τις 31.12.2081.

Στόχος είναι η μετατροπή του συγκροτήματος σε μια ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας περίπου 140 κλειδιών και με προδιαγραφές 6 συν αστέρων, υπό τη διαχείριση διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί η κάλυψη θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης, δηλαδή λιγότερη από 28.000 τ.μ. (σε σύνολο 285 στρεμμάτων) και θα δημιουργηθούν περί τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο, πέραν του ξενοδοχείου, περιλαμβάνει σουίτες και επιπλωμένες βίλες, συγκρότημα spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, παιδότοπους, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης, επιμέρους έργα και εγκαταστάσεις υποδομής, εσωτερικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και δίκτυα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με σκοπό την παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας.

Πηγή: nou-pou.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 12 =