αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑργείς συνεχώς στα ραντεβού σου; Εδώ είναι 4 tips για να λύσεις το πρόβλημα

Αργείς συνεχώς στα ραντεβού σου; Εδώ είναι 4 tips για να λύσεις το πρόβλημα

Μήπως το «συγγνώμη που άργησα» το λες πιο συχνά απ’ το καλημέρα; Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με τον χρόνο; Κανείς δεν θέλει να τον στήνουν σε ραντεβού. Κανείς. Είτε πρόκειται για προσωπικό, πόσω μάλλον για επαγγελματικό.

Αν δοκίμασες να ρυθμίσεις το ρολόι σου λίγα λεπτά μπροστά για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου αλλά εξακολουθείς να μην είσαι τυπικός, τότε η καθυστέρηση που σε διακρίνει είναι πολύ πιθανό να είναι απλά του κεφαλιού σου. Φυσικά είναι υπαρκτή αλλά οι λόγοι ίσως είναι εντελώς ψυχολογικοί.

Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να είσαι στην ώρα σου, έτσι όπως τις παραθέτει το Askmen.com.

Μάθε να υπολογίζεις την ώρα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις να υπολογίζεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις καθημερινά πράγματα όπως το να πας στη δουλειά, να ετοιμαστείς, να κάνεις μπάνιο κτλ. Έτσι θα ξέρεις τι ώρα πρέπει να φεύγεις απ’ το σπίτι. Αυτό που επισημαίνει η Diana DeLonzor είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ένα «μαγικό τρόπο σκέψης». Έτσι αν κάποτε, πριν από 10 χρόνια τους έπαιρνε 20 λεπτά να πάνε απ’ τη μια περιοχή στην άλλη εξακολουθούν να πιστεύουν το ίδιο, παρόλο που πλέον τις περισσότερες φορές χρειάζονται μισή ώρα.

Μην τα αφήνεις όλα τελευταία στιγμή

Μια άλλη συνηθισμένη αιτία που πολλοί άνθρωποι αργούν στα ραντεβού τους ή να πάνε στη δουλειά είναι ότι το πρωί προσπαθούν να κάνουν περισσότερα πράγματα απ’ όσα προλαβαίνουν. Όπως σημειώνει η editor του Quartz, Georgia Frances King για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σταμάτησε να ξεφυλλίζει περιοδικά, να απαντά σε email ή να ποστάρει στο Instagram 5 λεπτά προτού πρέπει να φύγει.

Μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου

Έχεις κανονίσει να βγεις για φαγητό και τελευταία στιγμή σε ενοχλούν τα ρούχα σου και αρχίζεις να κατεβάζεις τη μισή ντουλάπα. Λογικό είναι να αργήσεις. Η παρέα σου όμως δεν σου φταίει σε κάτι που εσένα σε έπιασαν οι ανασφάλειες σου για τα παπούτσια ή το παντελόνι που φοράς. Αντ’ αυτού μπορείς να έχεις σκεφτεί αρκετές ώρες πριν το τι θα φορέσεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι ταιριάζει με την περίσταση και ότι νιώθεις άνετα.

Ξεκίνα λίγο νωρίτερα

Όταν λέμε «στην ώρα σου» μην το παίρνεις τοις μετρητοίς και πας ακριβώς την ώρα του καθορισμένου ραντεβού ή οποιασδήποτε άλλης υποχρέωσης έχεις. Μπορεί να είναι από συνάντηση μέχρι μια παράσταση ή το πρόγραμμα που ακολουθείς στο γυμναστήριο. Καλό θα είναι να φτάνεις μερικά λεπτά νωρίτερα, ώστε να μην είσαι ο τελευταίος που όλοι περιμένουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 6 =