αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπώλειες εσόδων 11,7 εκατ. ευρώ για την Lamda μέσα στο lockdown

Απώλειες εσόδων 11,7 εκατ. ευρώ για την Lamda μέσα στο lockdown

Απώλειες εσόδων προκάλεσε στην Lamda Development το “λουκέτο” διάρκειας 66 ημερών από 13 Μαρτίου έως 17 Μαΐου, λόγω των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού. Ωστόσο, η εισηγμένη περνάει στην αντεπίθεση, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη θετική συμβολή στα μεγέθη της επέκτασης του Golden Hall, αλλά και στην έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό.

Οι απώλειες…

Σύμφωνα με παρουσίαση της εταιρείας στο 9ο ελληνικό επενδυτικό φόρουμ της Νέας Υόρκης, συνολικά οι απώλειες σε έσοδα λόγω της αναστολής λειτουργίας των malls της ανέρχεται σε 11,7 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά έσοδα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας να υποχωρούν κατά 8,1 εκατ. ευρώ ή 0,046 ευρώ ανά μετοχή. Ποσοστιαία η υποχώρηση των εισπράξεων από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, αντιστοιχεί σε 54,5%, σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα έσοδα. Οι απώλειες αυτές αποδίδονται στην έκπτωση των ενοικίων, σε ποσοστό 40%, μέσω νομοθετικής ρύθμισης τους μήνες Μάρτιο και Ιούνιο, η οποία ανήλθε στο 70% τον Απρίλιο και τον Μάιο, λόγω επιπρόσθετης έκπτωσης 30% που παρήσχε η εισηγμένη.

…και οι προοπτικές

Για το 2021, η Lamda Development διαθέτει ως “μοχλούς” ανάπτυξης την προβλεπόμενη τιμαριθμική αύξηση των ενοικίων και την ενίσχυση των εσόδων από μισθώματα (σύμφωνα με μετριοπαθή σενάρια για ενίσχυση των πωλήσεων). Όπως και την άνοδο των εσόδων από διαφήμιση – προωθητικές ενέργειες, εκμετάλλευση των χώρων στάθμευσης και την επέκταση του Golden Hall που εκτιμάται ότι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα χρηματοοικονομικά μεγέθη. Όσον αφορά τις αποδόσεις των εμπορικών της, ανέρχονται σε 6,8%, έναντι 4,75% σε Λισσαβόνα και Μαδρίτη και 5% στο Μιλάνο, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να αντιστοιχεί στο 4,57%.

Η εταιρεία εκτιμά ότι, σε ετήσια βάση, ενδεχόμενη αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, σε ποσοστό 4%, από πωλήσεις λιανικής (retail)  –  ο σύνθετος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης (CAGR) της τελευταίας πενταετίας ήταν 4,2%- θα οδηγούσε σε αύξηση της εσωτερικής καθαρής αξίας (NAV) σε περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Στα μεγέθη της εισηγμένης, επιπρόσθετη αξία αναμένεται να δημιουργήσει η εισφορά του Mall Athens στην εταιρεία Lamda Malls και η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο μέσα στην επόμενη διετία.

Για την Μητροπολιτική Παρέμβαση στο Ελληνικό, η Lamda εκτιμά ότι οι προκαταρκτικές εργασίες θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. αναμένεται να λάβει χώρα το Φθινόπωρο του 2020. Νωρίτερα, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα εκδοθούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας επί προσφυγών.

Το Ελληνικό αντιστοιχεί σε επένδυση της τάξεως των 8 δισ. ευρώ, η πρώτη φάση είναι 2 δισ. ευρώ, οι εκτιμώμενες κεφαλαιουχικές δαπάνες (Capex) είναι 7 δισ. ευρώ από τις οποίες ποσό 1,5 δισ. ευρώ αντιστοιχεί στην πρώτη φάση του Capex.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + fifteen =