αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό το Underdog, μέχρι το Σταύρος Νιάρχος: 5 μέρη στην Αθήνα, στα οποία μπορείς να δουλέψεις με το laptop σου

Από το Underdog, μέχρι το Σταύρος Νιάρχος: 5 μέρη στην Αθήνα, στα οποία μπορείς να δουλέψεις με το laptop σου

Σκέψου το: Αντί να είσαι κλεισμένος μέσα στους 4 τοίχους ενός γραφείου ή ενός σπιτιού, μπορείς να εργαστείς ως άλλος… ψηφιακός νομάς, από οποιοδήποτε μέρος της Αθήνας θέλεις. Υπάρχουν πολλά τέτοια ιδανικά μέρη στην πρωτεύουσα. Και μιλώ για την Αθήνα, αφού επειδή τυχαίνει να διαμένω και να εργάζομαι εδώ, την γνωρίζω καλύτερα.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Και δεν είναι μόνο ότι αλλάζεις παραστάσεις. Ειδικά αν είσαι startupper, freelancer ή αν έχεις ξεκινήσει ένα οποιοδήποτε project από το σπίτι σου, αντιμετωπίζεις και ένα άλλο πρόβλημα στην προσπάθεια σου: Δεν είσαι σε ένα κλασικό γραφείο με συναδέλφους, άρα μπορεί να νιώσεις… μια απομόνωση από ένα σημείο και μετά.

Αυτό το πρόβλημα -και διάφορα άλλα- λύνονται αν αποφασίσεις να πάρεις το laptop και το smartphone σου, και πας να δουλέψεις από έναν κοινόχρηστο μέρος, που να είναι ιδανικός για κάτι τέτοιο. Αρκεί να έχει χώρους που να μπορείς να κάτσεις άνετα με το laptop σου και φυσικά να υπάρχει καλό Wifi. Ας δούμε 5 τέτοιες περιπτώσεις, με τυχαία σειρά. Μπορείς να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα.

1# Underdog. Στο Θησείο. Πολύ καλή επιλογή, ειδικά για πρωινές, μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες. Έχει χώρους να κάτσεις. Έχει ζωηρή κίνηση. Έχει και altrenative στιλ, αν είσαι fan.

https://www.savoirville.gr/wp-content/uploads/underdog.jpg

2# Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σαφέστατα μία από τις καλύτερες επιλογές, ειδικά αν μένεις στα Νότια Προάστια. Στα λεγόμενα αναγνωστήρια του μπορείς να κάτσεις με το laptop σου. Εκεί θα συναντήσεις από φοιτητές, μέχρι ανθρώπους με κοστούμια ή ακόμα και ροκάδες. Σε μια εκπληκτική μίξη. Έχει φυσικά πολύ καλό δωρεάν Wifi. Το «αρνητικό» είναι ίσως οι «κανόνες βιβλιοθήκης» που επικρατούν. Άρα δεν μπορείς να μιλάς δυνατά, και φυσικά δεν μπορείς να παίρνεις τηλέφωνα. Επίσης κάποιες ημέρες και ώρες υπάρχει μεγάλη προσέλευση, άρα είναι πιθανό να μην βρεις να κάτσεις.

3# Starbucks. Δοκιμασμένες επιλογές: Νέα Σμύρνη ή Μοναστηράκι. Σε πολύ πιο χαλαρό κλίμα από το Σταύρος Νιάρχος για το οποίο μιλάγαμε πριν. Μπορείς να μιλάς πιο δυνατά, ενώ υπάρχει και χαλαρή μουσική. Στα αρνητικά: Μερικές φορές το ίντερνετ μπορεί να μην είναι τέλειο. Ενώ υπάρχει περίπτωση να κάτσει δίπλα σου κάποια παρέα με 16χρονους. Εκεί υπάρχει πρόβλημα…

4# Barrett. Στο Μοναστηράκι. Επίσης με λίγο πιο εναλλακτικό στιλ. Θα συναντήσεις αρκετό κόσμο. Ακόμα και τουρίστες. Έχει χώρο για να κάτσεις, και είναι και αυτό σε χαλαρό στιλ καφετέριας. Καλή επιλογή, ειδικά αν είσαι κάπου κοντά στο κέντρο.

5# Φλοίσβος. Εδώ δεν θα πω κάποιο συγκεκριμένο cafe. Αφού όλα όσα βρίσκονται πάνω στην μαρίνα, είναι παρόμοιου στιλ. Στα θετικά: Η πολύ ωραία θέα που θα έχεις. Στα αρνητικά: Οι τσιμπημένες τιμές, και η έντονη κινητικότητα που υπάρχει τα Σαββατοκύριακα. Αν θέλεις να πας σε business mood εκεί, καλύτερα να επιλέξεις τον Φλοίσβο κάποια καθημερινή.

https://www.nou-pou.gr/wp-content/uploads/2018/06/floisvos_740x450-1-970x590.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + fifteen =