αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό το ΚΚΕ στα… ZARA: Η ιστορία του εμβληματικού κτιρίου που άλλαξε «χέρια» στον Πειραιά

Από το ΚΚΕ στα… ZARA: Η ιστορία του εμβληματικού κτιρίου που άλλαξε «χέρια» στον Πειραιά

Ίσως έχεις περάσει από εκεί. Το εμβληματικό κτίριο στον πεζόδρομο της Καραΐσκου, πάνω στην πλατεία Κοραή, που στέγαζε επί σχεδόν 30 χρόνια την Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, πλέον άλλαξε ιδιοκτήτη. Μια εξέλιξη που, όπως έγραψε το portnet.gr, ήρθε τον περασμένο Απρίλιο. Νέο ιδιοκτήτης; Το κτίριο αγόρασε η πολυεθνική Inditex. Πρόκειται για τον κολοσσό, κάτω από την ομπρέλα του οποίο βρίσκονται brands όπως τα Zara, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius και Pull & Bear.

Τώρα ο εν λόγω Όμιλος σχεδιάζει να μετατρέψει το συγκεκριμένο κτίριο σε κατάστημα ZARA, κλείνοντας κατά πάσα πιθανότητα το μαγαζί της Σωτήρος. Οριστική απόφαση ακόμα δεν υπάρχει, ωστόσο είναι πολύ λογικό, από την στιγμή που το κτίριο πέρασε στα «χέρια» της Inditex, να δούμε στο σημείο κάποιο μεγάλο κατάστημα ένδυσης.

Το συγκεκριμένο κτίριο του Πειραιά έχει ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς πριν το ΚΚΕ το αγοράσει, φιλοξενούσε τα δικαστήρια της πόλης. Στη συνέχεια, όταν οι ιδιοκτήτες του θέλησαν να το πουλήσουν, ενδιαφέρον έδειξε και ο Δήμος Πειραιά και μάλιστα επί Δημαρχίας Κυριακάκου συνέστησε μια επιτροπή για να διερευνήσει τις δυνατότητες να το αγοράσει. Πλην όμως το ΚΚΕ κινήθηκε αστραπιαία και πέρασε στα χέρια του

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =