αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό τις Μπαχάμες ως την Κροατία: Ανοίγουν όλο και περισσότερα hotspots για Digital Νομάδες

Από τις Μπαχάμες ως την Κροατία: Ανοίγουν όλο και περισσότερα hotspots για Digital Νομάδες

Στην εποχή της πανδημίας πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν να δουλεύουν remote. Φυσικά αυτή η τάση υπήρχε και πριν, αλλά τώρα έγινε ακόμα πιο έντονη. Και κάπως έτσι γιγαντώθηκε και το μοντέλο των Digital Νομάδων. Βλέπουμε δηλαδή εργαζόμενους, freelancers ή digital επιχειρηματίες να δουλεύουν remote από οποιαδήποτε τοποθεσία του κόσμου. Με μόνο εργαλείο το laptop και το smartphone τους. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς δεν μένουν για πολύ σε μια τοποθεσία, αφού σύντομα βρίσκουν τον επόμενο προορισμού τους. Είπαμε: Μπορούν να δουλέψουν από οπουδήποτε.

Όλη αυτή την τάση την παρακολουθούν στενά και πολλές χώρες. Θέλοντας φυσικά να λειτουργήσουν ως hotspots και να προσελκύσουν αυτούς τους remote εργαζομένους. Δίνοντας τους τις κατάλληλες υποδομές και ίσως φορολογικά κίνητρα. Το CNBC σε εκτενές άρθρο του, μιλά για όλο αυτό το νέο σκηνικό. Και παραθέτει 7 νέα hotspots που έχουν δημιουργηθεί για Digital Νομάδες, σε όλο τον κόσμο.

Τι λες, μήπως να «αποβιβαστείς» κάπου εκεί;

Μοντσερράτ

https://www.onegirl-oneworld.com/wp-content/uploads/2018/04/DSC_0378.jpg

Ψάχνοντας για πληροφορίες, διαβάζεις: Ηφαιστειογενές νησί που βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα. Αποτελεί Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος ενώ ήταν αποικία του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1632. Οι τουρίστες δεν έχουν πρόσβαση εκεί αυτή τη στιγμή. Αλλά οι remote εργαζόμενοι έχουν. Όπως ανακοινώθηκε στις 29 Ιανουαρίου, η «Montserrat Remote Workers Stamp» επιτρέπει στους remote εργαζομένους να «αποβιβαστούν» στο νησί για 12 μήνες και να δουλεύουν από εκεί.«Η ανταπόκριση σε αυτήν την πρωτοβουλία ήταν εξαιρετικά θετική», δήλωσε ο Warren Solomon, διευθυντής τουρισμού του Μοντσερράτ στο CNBC Global Traveller. Οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν μέσα σε μόλις 1 εβδομάδα αν η αίτηση τους έγινε δεκτή. Σημειώνεται ότι όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν στο νησί αυτή τη στιγμή, πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ Covid-19 και να περάσουν καραντίνα 14 ημερών σε κατάλυμα της επιλογής τους.

Μπαχάμες

https://assets.kpmg/content/dam/kpmg/xx/images/2019/08/atlantis-paradise-island-bahamas.JPG/jcr:content/renditions/original

Επίσης μια επιλογή για τους… νησιωτικούς τύπους. Όσοι θέλουν να δουλέψουν με βάση ένα νησί, μπορούν να κάνουν αίτηση στο Bahamas Extended Access Travel Stay program, που έχουν λανσάρει οι Μπαχάμες. Η νέα δωδεκάμηνη άδεια παραμονής, που ονομάζεται BEATS με απλά λόγια επιτρέπει στους remote εργαζόμενους να ζουν και να μετακινούνται μεταξύ των 16 διαφορετικών νησιών στις Μπαχάμες. Οι έγκριση των αιτήσεων γίνεται μέσα σε 5 ημέρες- και κοστίζει 25 δολάρια ανά άτομο. Χρειάζεται αρνητικό τεστ Covid-19 κατά την είσοδο στη χώρα.

Ντουμπάι

https://cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/200924183413-dubai-9-1-full-169.jpg

Άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το νέο πρόγραμμα απομακρυσμένης εργασίας του Ντουμπάι, υπό την προϋπόθεση ότι θα βγάζουν 5.000 $ το μήνα. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι σίγουροι για την δέσμευσή τους στο πρόγραμμα, μπορούν να εισέλθουν στο Ντουμπάι με τουριστική βίζα και, στη συνέχεια, να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα εργασίας κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Γίνεται βέβαια εύκολα κατανοητό, ότι σε αυτή την χώρα θα έχεις και αυξημένο… κόστος ζωής. Αρνητικό τεστ Covid-19 κατά την είσοδο στη χώρα, απαραίτητο.

Μαυρίκιος

https://www.filippistours.gr/wp-content/uploads/2018/01/filippis-tours_mayrikios_005-1600x800.jpg

Οι remote εργαζόμενοι που ψάχνουν ένα «Covid-safe» μέρος, μπορούν να τσεκάρουν τον Μαυρίκιο, όπως λένε οι αξιωματούχοι της συγκεκριμένης χώρας. Η χώρα με σχεδόν 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους πληθυσμό, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 610 κρούσματα Covid, λίγα εκ των οποίων έχουν συμβεί το 2021. Οι ψηφιακοί νομάδες και οι συνταξιούχοι που επιθυμούν να ακολουθήσουν τα «αυστηρά» μέτρα υγείας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για «Premium Visa» για παραμονή για ένα έτος, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο τουρισμού της χώρας. Για να μπουν, οι ταξιδιώτες πρέπει να περάσουν καραντίνα για δύο εβδομάδες και επίσης να περάσουν τέσσερα τεστ Covid-19.

Κροατία

https://www.oliverstravels.com/blog/wp-content/uploads/2018/01/Split-Croatia.jpg

Όπως είχε ανακοινωθεί, η Κροατία άρχισε να υποδέχεται ψηφιακούς νομάδες τον Ιανουάριο. Βέβαια εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στο διαδικαστικό κομμάτι, σε σύγκριση με άλλες χώρες. «Αυτή τη στιγμή, είναι δυνατή μόνο η υποβολή αίτησης σε τοπικό αστυνομικό τμήμα της Κροατίας», δήλωσε ο Jan de Jong, πρόεδρος της Digital Nomad Association Κροατίας, στο CNBC. «Περιμένουμε ότι μέχρι τον Μάρτιο… θα μπορούμε να αρχίσουμε να δεχόμαστε διαδικτυακές αιτήσεις», συμπλήρωσε. Οι remote εργαζόμενοι που θα επιλέξουν την Κροατία, θα μπορούν να διαμείνουν εκεί για maximum 1 έτος.

Μαδέρα

Έχουμε ήδη μιλήσει για το Digital Nomads Village που έχει ανοίξει τις πύλες του εκεί. Το χωριό των ψηφιακών νομάδων είναι αυτή τη στιγμή ενεργό. Και μάλιστα έχει δημιουργηθεί ήδη μια κοινότητα στην πλατφόρμα Slack, μέσα από την οποία επικοινωνούν σε live χρόνο οι νομάδες. Κάνεις αίτηση, πας στο νησί, και διαμένεις σε όποιο κατάλυμα επιλέξεις. Οι διοργανωτές σου προσφέρουν δωρεάν co-working χώρο και πρόσβαση στην νομαδική κοινότητα που έχει στηθεί εκεί. Το χωριό θα είναι ανοιχτό ως τις 30 Ιουνίου 2021.

Πουέρτο Ρίκο

https://www.ocregister.com/wp-content/uploads/2018/12/lede.puerto-rico-1.jpg

Ένας προορισμός στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Η περιοχή διαθέτει αρκετούς co-working χώρους και ξενοδοχεία με πακέτα που απευθύνονται σε remote εργαζόμενους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο επίσημο website εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + seven =