αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό τη Σλοβακία μέχρι τη Νιγηρία: 6 μεγάλα startup hubs που δεν τα περίμενες

Από τη Σλοβακία μέχρι τη Νιγηρία: 6 μεγάλα startup hubs που δεν τα περίμενες

Όταν λέμε για τοποθεσίες που είναι ειδικές για startups, στο μυαλό των περισσότερων έρχεται η Silicon Valley. Και όντως, το συγκεκριμένο μέρος συγκεντρώνει πολλές καινοτόμες εταιρίες. Οι λίγο πιο εξειδικευμένοι, ίσως αναφέρουν επίσης το Τελ Αβίβ, το Λονδίνο ή τη Σουηδία, την οποία είχαμε αναλύσει σε παλαιότερο άρθρο.

Υπάρχουν όμως και κάποιες τοποθεσίες, οι οποίες αποτελούν μεγάλα startup hubs και σίγουρα δεν θα τις σκέφτονταν πολλοί. Από τη Σλοβακία μέχρι την Νιγηρία. Το inc.com συγκέντρωσε τα 6 μέρη- εκπλήξεις, τα οποία είναι… πιο καινοτόμα από ότι νόμιζες και αποτελούν startup hubs.

1- Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Είναι το Νο3 hub για γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις το 2017, στη λίστα του Inc 5000 Europe. Το high tech τρένο του Elon Musk, σύντομα θα ενώσει την Μπρατισλάβα με άλλα hubs στην ανατολική Ευρώπη.

2- Λισαβόνα, Πορτογαλία

Μπορεί πολλοί από εμάς, να θυμόμαστε την Λισαβόνα… για το Euro 2004. Ωστόσο, τα startups της Πορτογαλίας «σήκωσαν» 166 εκατ. δολάρια την περίοδο 2011-16. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι το global tech event, Web Summit, έγινε πρόσφατα στη Λισαβόνα.

3- Λάγκος, Νιγηρία

Η πόλη έχει πληθυσμό που ξεπερνά τα 20 εκατ. ανθρώπους. Το τοπικό startup οικοσύστημα έχει αξία που φτάνει τα 2 δισ. δολάρια.

4- Ελσίνκι, Φινλανδία

Είναι η έδρα 63 εταιριών που βρίσκονται στο Inc 5000 Europe. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επενδύσεις στις Σκανδιναβικές εταιρίες έφτασαν τα 1,82 δισ. δολάρια το 2015, από 846 εκατ. δολάρια μόλις 1 χρόνο πριν.

5- Σαγκάη, Κίνα

Περισσότερες από 70.000 startups έχουν ιδρυθεί εκεί από το 2016. Πρόσφατη έρευνα, κατατάσσει στη Σαγκάη ως No8 καλύτερο startup οικοσύστημα παγκοσμίως.

6- Μπάνγκαλορ, Ινδία

Η «Garden City» είναι έδρα για πολλές startups. Όπως η Flipkart και η Freshmenu. Υπολογίζεται ότι έχει αυτή τη στιγμή περισσότερες από 4.900 ενεργές startups.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 13 =