αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπό τη Νέα Σμύρνη έως την Βούλα: Οι ακριβότερες περιοχές στα Νότια Προάστια για αγορά ή ενοικίαση ακινήτου

Από τη Νέα Σμύρνη έως την Βούλα: Οι ακριβότερες περιοχές στα Νότια Προάστια για αγορά ή ενοικίαση ακινήτου

Σημαντική άνοδο στις τιμές των κατοικιών σημειώνουν οι περιοχές των Νοτίων Προαστίων το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2021 καθώς ένας αριθμός σημαντικών παραγόντων καθιστά την παραλιακή ζώνη ιδιαίτερη θελκτική για αναζήτηση κατοικίας για ιδιοκατοίκηση ή για επενδυτικούς σκοπούς.

Μετά το πέρας της έξαρσης της πανδημίας, το ενδιαφέρον για την παραλιακή ζώνη της Αθήνας και τα Νότια Προάστια γενικότερα, εκτινάχθηκε και οδήγησε τις τιμές ακινήτων στα ύψη καθώς η δημοφιλής περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρα που αποτελούσε πάντα πόλο έλξης τόσο για τουρίστες όσο και για Έλληνες, απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις εξελίξεις και την πρόοδο των εργασιών στην μεγάλη επένδυση του Ελληνικού.

Η επένδυση αυτή του Ελληνικού συγκέντρωσε τα επενδυτικά βλέμματα ακόμα περισσότερο στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων ελκύοντας επενδυτές οικιστικών ακινήτων από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα.

Η έλλειψη προσφοράς ποιοτικών ακινήτων που υπάρχει στην αγορά σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση για κατοικίες και τις επενδυτικές κινήσεις που λαμβάνουν χώρα στα Νότια Προάστια όπως αυτή του Ελληνικού, ωθούν τις τιμές των κατοικιών σε δυσθεώρητα ύψη, τόσο για αγορά κατοικίας όσο και για ενοικίαση.

Η μέση τιμή πώλησης κατοικίας των Νοτίων Προαστίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 σημείωσε μια σημαντική άνοδο της τάξεως του 10,00% καθώς από 2.375 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, η τιμή πώλησης ανέβηκε στα 2.977 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σε ότι αφορά την μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας στα Νότια Προάστια, σημειώθηκε επίσης μια άνοδος της τάξεως του 3,90% με την μέση τιμή ενοικίασης να φτάνει τα 10,39 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο από 10,00 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα στην περιοχή της Βουλιαγμένης, η μέση τιμή πώλησης κατοικίας το πρώτο τρίμηνο του 2022 βρίσκεται στα 5.445 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Βούλα η μέση τιμή πώλησης βρίσκεται στα 4.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην Γλυφάδα η μέση τιμή πώλησης βρίσκεται στα 3.750 ευρώ ανά τ.μ.

Στον Άλιμο η μέση τιμή πώλησης κατοικίας βρίσκεται στα 3.735 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην περιοχή του Ελληνικού η μέση τιμή πώλησης κατοικίας βρίσκεται στα 3.594 ευρώ ανά τ.μ.

Για ενοικίαση κατοικίας στα Νότια Προάστια, ενδεικτικά στην περιοχή της Βουλιαγμένης βρίσκεται στα 14,3 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην περιοχή του Ελληνικού βρίσκεται στα 12,1 ευρώ ανά τ.μ.

Συγκεκριμένα στην Γλυφάδα διαμέρισμα 133 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου πωλείται στα 2.932 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Νέα Σμύρνη διαμέρισμα 100 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πέμπτου ορόφου πωλείται στα 2.550 ευρώ ανά τ.μ.

Στον Άλιμο διαμέρισμα 63 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πέμπτου ορόφου πωλείται στα 5.079 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Ελληνικό, διαμέρισμα 96 τ.μ., τέταρτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων πωλείται στα 4.427 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Βούλα διαμέρισμα 76 τ.μ., ισόγειο, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 4.500 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Βουλιαγμένη, διαμέρισμα 55 τ.μ., δευτέρου ορόφου, ενός υπνοδωματίου πωλείται στα 6.182 ευρώ ανά τ.μ.

Στις ενοικιάσεις ακινήτων κατοικιών βρίσκουμε στην Γλυφάδα διαμέρισμα 127 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου να ενοικιάζεται στα 14 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Νέα Σμύρνη βρίσκουμε διαμέρισμα 60 τ.μ., τρίτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου να ενοικιάζεται στα 11 ευρώ ανά τ.μ.

Στον Άλιμο, διαμέρισμα 130 τ.μ., πέμπτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 9 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Ελληνικό, διαμέρισμα 125 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου ενοικιάζεται στα 10 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Βούλα, διαμέρισμα 151 τ.μ., δευτέρου ορόφου, τριών υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 10 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Βουλιαγμένη διαμέρισμα 115 τ.μ., τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 13 ευρώ ανά τ.μ.

Πηγή: news247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 11 =