αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπό τη Δευτέρα και στο γραφείο με μάσκα

Από τη Δευτέρα και στο γραφείο με μάσκα

Νέα μέτρα περιορισμού του κορονοιού έχουν μπει ήδη σε εφαρμογή. Όπως σημειώνει το News247.gr, όσοι εργαζόμενοι πάνε στα γραφεία τους από την Δευτέρα, θα πρέπει και αυτοί να φορούν μάσκα- αφου τα γραφεία θεωρούνται κλειστοί χώροι.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, σε όλους τους κλειστούς χώρους όπου υπάρχουν ακόμη και λίγα άτομα θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα. Μάλιστα θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα που καλύπτει στόμα και μύτη, ενώ η προσωπίδα που αφήνει κενό, δεν θεωρείται προστατευτική.

Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις στους επαγγελματικούς χώρους όπως είπε ο κ. Εξαδάχτυλος. Πχ στην εστίαση ένας εργαζόμενος στην κουζίνα δεν θα μπορεί να αναπνεύσει με μία μάσκα όπως η χειρουργική, ενώ πιο χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του τραγουδιστή ή του λογοθεραπευτή που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εργαστούν με μάσκα.

Από κει και πέρα, η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας έγκειται στην ευσυνειδησία των πολιτών και των επιχειρηματιών. Είναι αδύνατο, και φυσικά ακροβατεί μεταξύ νομιμότητας και καταπάτησης της προσωπικής ελευθερίας, το να εισέρχεται ένας ελεγκτής των αρχών σε ιδιωτικούς χώρους, ώστε να εξετάζει αν όλοι φοράμε μάσκα.

Την ίδια στιγμή όμως σε περίπτωση κορύφωσης της επιδημίας με την επιβεβαίωση πολλών κρουσμάτων, κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης επαφών, θα πρέπει να λογοδοτήσουμε για την εφαρμογή του μέτρου, αν υπάρξει περιστατικό κορονοϊού στον εργασιακό μας χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, η οποία με βάση τα στοιχεία για την πορεία της επιδημίας δεν θεωρείται σπάνια, ίσως να μην επιβληθεί πρόστιμο όμως όλοι θα έχουμε σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 2 =