αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπό τη Γλυφάδα… μέχρι την Μύκονο: Αυτές είναι οι 10 περιοχές στην Ελλάδα όπου ψάχνουν σπίτια οι ξένοι

Από τη Γλυφάδα… μέχρι την Μύκονο: Αυτές είναι οι 10 περιοχές στην Ελλάδα όπου ψάχνουν σπίτια οι ξένοι

Έντονο ενδιαφέρον των ξένων για να αποκτήσουν ακίνητο στην Ελλάδα, καταγράφεται για τον μήνα Μάιο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η γνωστή πλατφόρμα Spitogatos.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέψεις στη Νο.1 ελληνική ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων από χρήστες που διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού ανέβηκαν τον τελευταίο μήνα κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.

Για την ακρίβεια, ως επί το πλείστον, ακίνητο στην Ελλάδα ψάχνουν κάτοικοι από την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α., την Κύπρο, την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ελβετία και τον Καναδά ενώ οι 10 πιο δημοφιλείς περιοχές για τους χρήστες από το εξωτερικό είναι η Γλυφάδα, η Πάρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη, η περιοχή Κασσάνδρα στη Χαλκιδική, η ευρύτερη περιοχή που συμπεριλαμβάνει το Κολωνάκι και τον Λυκαβηττό, η Μύκονος, η Καβάλα και η Σιθωνία Χαλκιδικής.

Μέσα από έρευνα που διεξήχθη στην ιστοσελίδα σε 2.600 χρήστες από το εξωτερικό που αναζητούν ακίνητο στην Ελλάδα, προκύπτει ότι το 69,5% προσβλέπουν σε αγορά κατοικίας, έναντι 14,8% που προσβλέπουν σε ενοικίαση, ενώ το 8% αναζητούν οικόπεδο για αγορά, το 3,1% επαγγελματικό ακίνητο για αγορά, το 0,6% επαγγελματικό ακίνητο για ενοικίαση και ένα 4% λοιπές κατηγορίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =