αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό την εικονική πραγματικότητα, μέχρι τις… καντίνες: 4+1 επιχειρηματικά πεδία που θα «εκτοξευτούν» το 2018

Από την εικονική πραγματικότητα, μέχρι τις… καντίνες: 4+1 επιχειρηματικά πεδία που θα «εκτοξευτούν» το 2018

Οι εξελίξεις στην επιχειρηματικότητα τρέχουν και όλοι ψάχνουν ποιο είναι το κατάλληλο πεδίο για να επενδύσουν χρόνο και χρήματα. Κάτι που ισχύει για τους επιχειρηματίες, τους startuppers, αλλά ακόμα και τους έμπειρους επενδυτές. Η αρχή του έτους, είναι μια καλή στιγμή για να δεις τα δεδομένα, και να προσπαθήσεις… να προβλέψει το πως θα εξελιχτούν τα πράγματα σε κάθε πεδίο.

Το Entrepreneur.com, κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τα 5 επιχειρηματικά πεδία τα οποία αναμένεται να «εκτοξευτούν» μέσα στο 2018. Θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις; Μένει να το δούμε στην πράξη. Για την ώρα, αξίζει να δούμε «στα γρήγορα» κάποια στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Έχει πάντως ενδιαφέρον, ότι δεν είναι όλες οι βιομηχανίες που θα δεις παρακάτω, high-tech. Έχουμε και μια έκπληξη.

1- E-Discovery: Λογισμικά που βοηθούν στην ανεύρεση πληροφοριών νομικού ενδιαφέροντος καθώς και στο χειρισμό άμεσων θεμάτων έρευνας και αντιδικίας παρέχοντας τη δυνατότητα αναζήτησης, διαχείρισης και εξαγωγής ηλεκτρονικά αποθηκευμένων πληροφοριών. Η κορυφαία research and advisory εταιρία, Gartner, εκτιμά ότι τα e-discovery προγράμματα θα φτάσουν να έχουν μια αξία 3,1 δισ. δολαρίων το 2018.

2- Εικονική πραγματικότητα και επαυξημένη πραγματικότητα: Και εδώ η άνοδος είναι ταχύτατη. Με πολλές εφαρμογές. Από το… Pokemon Go, μέχρι την χρήση για ιατρικά θέματα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι VR και AR θα έχουν μια συνολική αξία 7 δισ. δολαρίων, μέχρι το τέλος του έτους.

3- Αυτόνομα οχήματα: Σίγουρα στο μυαλό σας έρχονται brands όπως η Tesla. Υπάρχουν πολλές εταιρίες που κινούνται πλέον σε αυτό το πεδίο. Πολλοί εκτιμούν ότι σε λίγα χρόνια, οι δρόμοι θα είναι γεμάτοι με οχήματα χωρίς οδηγούς, αν ξεπεραστούν κάποιες τεχνικές δυσκολίες. H εν λόγω βιομηχανία αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 δισ. δολάρια.

4- Ηλιακή ενέργεια: Και σε αυτό βλέπουμε έντονη κινητικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η SolarCity του Elon Musk, η οποία κατασκεύασε ειδικές οροφές, που «τραβούν» ενέργεια από τον ήλιο. Όταν μειωθούν οι τιμές, αναμένεται όλο και περισσότεροι άνθρωποι να κινηθούν εκεί. Και η αξία της βιομηχανίας να ξεπεράσει το 1,8 δισ. δολάρια.

5- Καντίνες: Η έκπληξη της λίστας. ‘Η αλλιώς τα food trucks. Είναι πάλι trend και είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσεις μια καντίνα, αντί για ένα εστιατόριο. Η επέκταση τους τον τελευταίο καιρό είναι ταχύτατη. το 2017 η συνολική αξία των food trucks έφτασε τα 2,7 δισ. δολάρια. Και αναμένεται να ανέβει κι άλλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 9 =