αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό τα ψηλά, στα πολύ χαμηλά: Βγαίνουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία της AirfastTickets

Από τα ψηλά, στα πολύ χαμηλά: Βγαίνουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία της AirfastTickets

Μακρινή ανάμνηση αποτελεί η AirFastTickets που μεσουρανούσε, τουλάχιστον μέχρι το 2014, στο εγχώριο επιχειρηματικό στερέωμα, ως η «ταχύτερα αναπτυσσόμενη μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα». Τέλη Ιουνίου 2016 η εταιρεία κηρύχθηκε σε πτώχευση (απόφ.1563/30/6/2016) και έναν χρόνο μετά, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr, βγαίνουν “στο σφυρί” τα περιουσιακά στοιχεία της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, στις 27 Ιουνίου θα εκπλειστηριαστούν τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που είχε έδρα τον Πειραιά. Η αξία τους έχει εκτιμηθεί σε 44,6 χιλιάδες ευρώ και εάν καταστεί εφικτό να πωληθούν, το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αποτελέσει ένα πολύ μικρό τμήμα των υποχρεώσεων της εταιρείας, που, κατά προσέγγιση, τοποθετούνται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, δεδομένου ότι η επαλήθευση των απαιτήσεων των πιστωτών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περιουσιακά στοιχεία της AirFastTickets περιλαμβάνουν ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αντικείμενα γραφείου, μπιλιάρδο, εξοπλισμό γυμναστηρίου, είδη γραφείου και έπιπλα. Είναι άγνωστο εάν θα εμφανιστούν αγοραστές στο Πρωτοδικείο Πειραιά, καθώς, η διαδικασία έχει υπάρξει, στο παρελθόν, άγονη.

Τα αντικείμενα αυτά ανήκαν στην εταιρεία με έδρα τον Πειραιά, που απασχολούσε περίπου 150 άτομα και διέκοψε την λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η “φούσκα”

Όπως αναφέρουν στην αγορά, η εταιρεία δεν αποτελούσε παρά “φούσκα”. Μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια η AirFastTickets έγινε διεθνές brand, εμφανίστηκε να βρίσκεται στο κατώφλι του Nasdaq, ενώ ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Νίκος Κοκλώνης είχε μετατραπεί σε αγαπημένο πρόσωπο των κοσμικών στηλών.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν εμφανιζόταν ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της AirFastTickets, με έδρα τον Πειραιά, όπου, ύστερα από την τελευταία (21/4/2015) αλλαγή της σύνθεσης του δ.σ. παρουσιαζόταν ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Chen Jason Yu-Ming, ο οποίος εκπροσωπούσε την εταιρεία. Τη θέση του αντιπροέδρου κατείχε ο Δημ. Κοκλώνης.

Όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Κοκλώνης, ο ίδιος έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της AirFastTickets Αμερικής που αποτελούσε ένα από τα τρία σχήματα στις ΗΠΑ.

Η αρχή του τέλους της AirFastTickets ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου του 2014. Εκείνη την ημέρα ο ΕΒΕΑ απένειμε στην εταιρεία το βραβείο της πλέον αναπτυσσόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης, την ίδια στιγμή που δημοσιεύματα αρχικά στο εξωτερικό και στη συνέχεια στην Ελλάδα, έφεραν την εταιρεία να έχει συσσωρεύσει οφειλές ύψους 45 εκατ. ευρώ από τη δραστηριοποίησή της σε Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα, η διεθνής ένωση αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ), που εποπτεύει για λογαριασμό των αεροπορικών εταιρειών – μελών της τα πρακτορεία πώλησης εισιτηρίων, έθεσε σε καθεστώς default την AirfastTickets. Έτσι, η εταιρεία δεν μπορούσε να λειτουργεί ως διαπιστευμένο από την ΙΑΤΑ πρακτορείο πώλησης εισιτηρίων και θα έπρεπε να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους συνέχισης των πωλήσεών της σε βάρος του περιθωρίου κέρδους της.

Η εταιρεία εμφανιζόταν να αποτελεί μία από τις πλέον ταχύτατα ελληνικές αναπτυσσόμενες εταιρείες, με τουλάχιστον 15 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως και τεράστια διαφημιστική παρουσία όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα ξένα μέσα ενημέρωσης. Το “στόρυ” της εταιρείας θέλει τον Ν.Κοκλώνη, ύστερα από ένα μικρό πέρασμα από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, να επιστρέφει στην Ελλάδα για να στήσει την εταιρεία του σε ένα μικρό διαμέρισμα στον Πειραιά από όπου ξεκίνησε να αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, κατά δήλωση του, ο Ν.Κοκλώνης πούλησε το 45% της εταιρείας στην Αμερική, έναντι 180 εκατ. ευρώ, σε Κινέζους επενδυτές και παραιτήθηκε από το δ.σ. της εταιρείας. Κατά το ίδιο διάστημα, στην AirfastTickets στον Πειραιά οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, με την εταιρεία να τίθεται σε καθεστώς πτώχευσης τον Ιούνιο του 2016.

Όσον αφορά τον ιδρυτή της AirfastTickets Ν.Κοκλώνη; Έχει επιστρέψει στην επιχειρηματική δράση, έχοντας ιδρύσει διαδικτυακή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών “πακέτων” διακοπών, ενώ παρουσιάζει ταξιδιωτική τηλεοπτική εκπομπή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 13 =