αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπό σήμερα θα έχεις «καυτές» χρεώσεις αν κάνεις αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών

Από σήμερα θα έχεις «καυτές» χρεώσεις αν κάνεις αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών

Σημαντικές χρεώσεις θα έχουν οι καταναλωτές από σήμερα, Δευτέρα, στην περίπτωση που κάνουν αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, αποτελεί ακόμα ένα κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών που είναι ο πιο φθηνός τρόπος συναλλαγών και συμβάλλει καίρια στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Όσοι, πάντως, επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανακοινώσει την προσαρμογή των τιμολογίων που αφορούν στις αναλήψεις μετρητών αρχής γενομένης από τις 22 Ιουλίου. Οι κάτοχοι καρτών που θα χρησιμοποιούν ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή που γίνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, θα χρεώνονται με 3 ευρώ, ακριβώς όπως μέσω των άλλων διεθνών σχημάτων, αφού πάντως ερωτηθούν αν αποδέχονται τη χρέωση.

Παράλληλα, για τους δικούς της πελάτες η Τράπεζα Πειραιώς από τις 22 Ιουλίου μειώνει την προμήθεια που πληρώνουν όταν κάνουν χρήση των ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

Σήμερα σε αυτές τις περιπτώσεις, για ποσό ως 250 ευρώ, υπάρχει χρέωση 1,40 ευρώ και για μεγαλύτερο ποσό 2,20 ευρώ, ενώ από τις 22 Ιουλίου, η χρέωση θα μειωθεί σε 0,60 ευρώ προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Αναλυτικά:

  • Eurobank: 2,5 ευρώ/ανάληψη. Η νέα χρέωση θα ισχύει από τις 22 Ιουλίου 2019.
  • Alpha Bank: 2,5 ευρώ/ανάληψη. Η τράπεζα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα εφαρμόσει τη νέα τιμολόγηση.
  • Εθνική Τράπεζα: 2,6 ευρώ/ανάληψη, με τη νέα χρέωση να εφαρμόζεται στις 26 Ιουλίου 2019.
  • Τράπεζα Πειραιώς: 3 ευρώ ανά ανάληψη από τις 22 Ιουλίου 2019.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =