αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπό ποιο σημείο και μετά θα ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Από ποιο σημείο και μετά θα ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχώς επανεξετάζουν στην Κυβέρνηση τα δεδομένα που προκύπτουν, σε σχέση με την εξάπλωση του Covid-19. Mιλώντας στο Mega, ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα, αν τα πράγματα χειροτερέψουν.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι πιο σκληρά μέτρα θα ληφθούν σε περίπτωση που υπάρχουν επιπτώσεις των κρουσμάτων στο σύστημα υγείας. «Παρακολουθούνται καθημερινά όχι μόνο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά και πόσοι από αυτούς που χρειάζεται να νοσηλευθούν, καταλήγουν σε ΜΕΘ ή διασωληνωμένοι» είπε σχετικά.

Όπως πρόσθεσε «πάντα μέσα στις επιλογές μας είναι η επιβολή τοπικών lockdown προκειμένου για την περιφρούρηση-περιχαράκωση κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο και την ιχνηλάτηση τους».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτική αποστολή SMS για κάποιες κατηγορίες πολιτών σημείωσε πως αυτό δεν εξετάζεται επί του παρόντος και θα εξεταστεί μόνο σε περίπτωση μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας.

Ενώ για τα πλοία σημείωσε πως «ο περιορισμός στις πληρότητες είναι ένα σκληρό μέτρο διότι δεν πρέπει να αγνοούμε ότι όσοι έφυγαν σταδιακά για τα νησιά θα πρέπει να επιστρέψουν για τις δουλειές τους». «Αν δεν τηρούνται πάντως τα μέτρα μέσα στα πλοία, τοτε θα το εξετάσουμε» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το υψηλό κόστος της μάσκας μίας χρήσης που επιβαρύνει τα νοικοκυριά, υπενθύμισε ότι οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις υφασμάτινες μάσκες που μπορούμε να κατασκευάσουμε και μόνοι μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fourteen =