αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑπό εγκυκλοπαίδειες μέχρι… συνταγές: 9 χρήσιμα sites που πρέπει να επισκεφτείς

Από εγκυκλοπαίδειες μέχρι… συνταγές: 9 χρήσιμα sites που πρέπει να επισκεφτείς

Στο Διαδίκτυο του σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές ιστοσελίδες, που είναι εύκολο κανείς να χαθεί. Δεν είναι τυχαίο μάλλον, που οι περισσότεροι “παίζουμε” συνήθως με 5-10 websites, τα οποία επισκεπτόμαστε καθημερινά και αποτελούν τη βασική μας πηγή πληροφόρησης και ψυχαγωγίας.

Όμως πέρα από τα αγαπημένους μας προορισμούς στο Web, υπάρχουνχιλιάδες άλλες τοποθεσίες που αξίζει να τσεκάρουμε. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές – και χρήσιμες. Ξεκινάμε;

1. Listen to Wikipedia

Εντάξει, όλοι ξέρουν την Wikipedia και σίγουρα την έχουν επισκεφτεί κάποτε, είτε απλά γιατί τους αρέσει να μαθαίνουν νέα πράγματα, είτε γιατί έψαχναν απεγνωσμένα την τελευταία στιγμή πληροφορίες για να… “φουσκώσουν” την πτυχιακή τους.

Αυτό που όμως μάλλον δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας που αναπαράγει ήχο κάθε φορά που κάποιος κάνει edit σε άρθρα της δημοφιλούς online εγκυκλοπαίδειας.

Το αποτέλεσμα πλησιάζει αισθητικά το χαρακτηριστικό στυλ της ambient μουσικής και είναι απίστευτα ευχάριστο και χαλαρωτικό!

2. Mixtape.moe

Σήμερα υπάρχουν άπειρες υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να μοιραστείτε αρχεία με φίλους και συνεργάτες σας.

Το Mixtape.moeδεν προσπαθεί φυσικά να αντικαταστήσει το Google Drive, το Microsoft OneDrive ή το Dropbox. Έχει σχεδιαστεί με κύριο γνώμονα την ευκολία και την ταχύτητα.

Η χρήση του δεν συνεπάγεται πολύπλοκες ρυθμίσεις και… μπλεξίματα!

Θέλετε να ανεβάσετε ένα αρχείο; Αρκεί να το κάνετε drag and drop στο σχετικό πεδίο της ιστοσελίδας και αυτή θα δημιουργήσει ένα σύνδεσμο, που μπορείτε να στείλετε σε όποιον επιθυμείτε να κατεβάσει το αρχείο σας!

3. GetHuman

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την κακή υποστήριξη πελατών κάποιας εταιρείας.

Αν το πρόβλημά σας αφορά ελληνική εταιρεία, ή έστω κάποια με επίσημο αντιπρόσωπο στη χώρα μας, ίσως και να… βγάλετε άκρη μέσω τηλεφώνου ή με μια επίσκεψη στα γραφεία της.

Τι γίνεται όμως αν μπλέξετε με κάποια ξένη εταιρεία, όπως συχνά συμβαίνει στην περίπτωση προϊόντων ή υπηρεσιών τεχνολογίας;

Το GetHuman θα σας βοηθήσει να βρείτε δωρεάν τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης που σας ενδιαφέρει εύκολα και γρήγορα.

Αν πάλι είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε ένα μικρό τίμημα, κάποιος εκπρόσωπος του GetHuman θα αναλάβει να έρθει σε επαφή με την εταιρεία που σας ταλαιπωρεί, γλυτώνοντας σας πολύτιμο χρόνο.

4. Pixlr

Οκ, αν θέλετε να επεξεργαστείτε μια εικόνα στα γρήγορα, πριν εγκαταστήσετε δεκάδες εφαρμογές στο smartphone ή τον υπολογιστή σας, ελπίζοντας ότι κάποια από αυτές θα καλύψει τις ανάγκες σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Pixlr.

Πρόκειται για ένα πλήρες εργαλείο επεξεργασίας εικόνας, που θυμίζει αρκετά το Photoshop. Εντάξει, σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια επαγγελματική σουίτα, είναι όμως αρκετό για το μέσο χρήστη.

5. Supercook

Πεινάτε, δεν θέλετε να τη βγάλετε πάλι με πιτόγυρα και το ψυγείο σας έχει μόνο πέντε βασικά πράγματα; Πριν αρχίσετε να κλαίτε απεγνωσμένα, επισκεφθείτε το Supercook.

Πρόκειται πρακτικά για ένα… διαδικτυακό “Τσελεμεντέ”, που μπορεί να σας προτείνει εκατοντάδες συνταγές, με βάση τα υλικά που έχετε στη διάθεσή σας.

Εντάξει, αν σας έχουν περισσέψει μόνο αυγά και… γιαούρτι, μάλλον δεν θα σας βοηθήσει και πολύ, όμως σε πολλές άλλες περιπτώσεις, θα σας λύσει τα χέρια και θα φέρει ποικιλία στο τραπέζι σας!

6. Freepik

Χρειάζεστε εικόνες για να “ντύσετε” το νέο σας project, είτε πρόκειται για κάποιο blog είτε για το poster του live της αγαπημένης σας indie-underground-post rock-progressive-alternative μπάντας σας; Μην χάνετε χρόνο ψάχνοντας στο Google Images, ρισκάροντας μάλιστα να πέσετε επάνω σε copyrighted υλικό. Το Freepik διαθέτει μια τεράστια συλλογή από δωρεάν εικόνες για όλα τα γούστα, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.

7. Repair Clinic

Αν έχετε το μικρόβιο του… μαστροχαλαστή και δεν καταδέχεστε να καλέσετε εξειδικευμένο τεχνικό για μερεμέτια που θεωρείτε ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε μόνοι σας, βάλτε το Repair Clinic στα bookmarks σας. Περιέχει οδηγίες για το πως να λύστε και να επιδιορθώσετε δεκάδες συσκευές, από ψυγεία μέχρι σεσουάρ, καθώς και λεπτομερείς περιγραφές των εξαρτημάτων που τις απαρτίζουν. Πάντως, πριν βάλετε χέρι σε ζόρικα μηχανήματα με κινούμενα μέρη ή τεράστιους πυκνωτές, σιγουρευτείτε ότι έχετε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

8. 10 Minute Mail

Πολλές υπηρεσίες του Διαδικτύου, πριν σας επιτρέψουν να τις χρησιμοποιήσετε, ζητούν να καταχωρήσετε κάποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό φαινομενικά δεν είναι κακό, όμως ίσως έχετε παρατηρήσει ότι πολύ συχνά, ουκ ολίγες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν την εγγραφή σας, για να σας “σπαμάρουν” με άπειρα [και άχρηστα] διαφημιστικά μηνύματα. Το 10 Minute Email σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια προσωρινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία -καλά μαντέψατε- ισχύει για μόλις 10 λεπτά. Είναι λοιπόν ιδανική για δοκιμαστικές εγγραφές σε διάφορα websites, ενώ συστήνεται και σε… παρανοϊκούς συνωμοσιολόγους, που θεωρούν την ανωνυμία τους ύψιστο αγαθό!

9. Have I Been Pwned

Πίσω από αυτή τη δωρεάν υπηρεσία βρίσκεται ο “πολύς” Troy Hunt της Microsoft, που θεωρείται ειδήμονας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας. Τι κάνει όμως ακριβώς; Σας δίνει τη δυνατότητα να εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, ή τα usernames που χρησιμοποιείτε σε online πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα [όπως για παράδειγμα τα LinkedIn, MySpace και Tumblr], ώστε να ελέγξετε εάν οι λογαριασμοί σας έχουν υποκλαπεί από hackers. Ζούμε σε… πονηρές εποχές, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η χρησιμότητα του Have I Been Pwned είναι τεράστια.

 

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =