αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑπόλυτος κυρίαρχος η Apple: Κατέχει εντυπωσιακό μερίδιο στην παγκόσμια αγορά smartphones

Απόλυτος κυρίαρχος η Apple: Κατέχει εντυπωσιακό μερίδιο στην παγκόσμια αγορά smartphones

Η Apple ξέρει πραγματικά τον τρόπο για να φέρνει τεράστια έσοδα. Κατά το τρίτο τρίμηνο η εταιρεία κατείχε το 91% των κερδών της παγκόσμιας αγοράς smartphones δημιουργώντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Strategy Analytics που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Σε αριθμούς, η επίδοση της Apple μεταφράζεται σε κέρδη ύψους 8,5 δισ. από τα συνολικά 9,4 δισ. ολόκληρης της αγοράς την ίδια περίοδο.

Την αμερικανική εταιρεία ακολούθησε η κινεζική Huawei με ποσοστό 2,4% επί της συνολικής αγοράς έξυπνων κινητών, με κέρδη ύψους 200 εκατ. δολαρίων, όπως αναφέρει το Fortune Greece.

Μπορεί η Apple να παρουσίασε το iPhone 7 τον Σεπτέμβριο, όμως αυτό κυκλοφόρησε μόνο για μερικές εβδομάδες μέσα στο τρίτο τρίμηνο. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι η τεράστια επίδοση της εταιρείας βασίστηκε κυρίως στις πωλήσεις των iPhone 6s και iPhone SE.

Νωρίτερα το Νοέμβριο ο αναλυτής της εταιρείας BMO Capital Markets, Τιμ Λονγκ, έγραψε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία η Apple πήρε ολόκληρη την πίτα των κερδών της αγοράς smartphones μέσα στο τρίτο τρίμηνο. Ο Λονγκ υπολόγισε στην έρευνά του όσα χρήματα έχασαν οι υπόλοιπες εταιρείες την ίδια περίοδο, και διαπίστωσε πόσο σημαντική εξέλιξη ήταν για την Apple η άσχημη εξέλιξη της υπόθεσης του Galaxy Note 7 της Samsung.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως η νοτιοκορεατική εταιρεία δεν βρέθηκε καν στη λίστα καταγραφής κερδών της αγοράς smartphones που συνέταξε η Strategy Analytics, καθώς δεν θεωρείται ότι σημείωσε αξιόλογη κερδοφορία. Κάτι το οποίο δεν συνέβη στα περασμένα τρίμηνα, όπου Apple και Samsung κονταροχτυπιούνταν για την κορυφή.

Πέρα από την Apple και την Huawei, δύο ακόμη κινεζικές εταιρείες, οι Vivo και Oppo, βρέθηκαν επίσης στη λίστα των πιο κερδοφόρων κατασκευαστών smartphones για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =