αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπρόσμενη εξέλιξη: Εισαγγελική έρευνα στη ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο

Απρόσμενη εξέλιξη: Εισαγγελική έρευνα στη ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο

Έρευνα στη FAGE International, διεξάγει η Εισαγγελία του Λουξεμβούργου. Αυτό επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Μεγάλου Δουκάτου απαντώντας σε σχετική ερώτηση που απηύθυνε το Capital.gr. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εισαγγελία αποφάσισε να διεξαγάγει έρευνα στη Fage International για την επαλήθευση ορισμένων γεγονότων που ήρθαν εις γνώση της, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας μιλώντας στο Capital.gr. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία δεν απάντησε στο ερώτημα του Capital.gr αναφορικά με το πού εστιάζει η έρευνα. 

Το Capital.gr, επικοινώνησε και με τα γραφεία της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, αλλά μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει κάποια απάντηση για το θέμα αλλά και για τον λόγο που η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον της για τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας στο Λουξεμβούργο και αν στα πλάνα της βρίσκεται η δημιουργία μονάδας σε κάποια άλλη χώρα.  

Το Capital.gr έχει απευθυνθεί και στο Χριστιανικό Κοινωνικό Λαϊκό Κόμμα του Λουξεμβούργου, το οποίο φέρεται, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, να είναι αυτό που έχει καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία του Λουξεμβούργου προκειμένου να διερευνήσει πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ σε συμβουλευτικές εταιρείες που δεν απασχολούσαν προσωπικό και φέρεται να είναι συμφερόντων μελών της οικογένειας Φιλίππου. 

Η ΦΑΓΕ μετέφερε την έδρα της από την Ελλάδα στο Μεγάλο Δουκάτο το 2012, ενώ το 2016 έγινε γνωστό πως ενδιαφέρεται να επενδύσει περί τα 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας στη χώρα η οποία θα λειτουργούσε, με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, το 2018. 

Τέσσερα χρόνια μετά τις ανακοινώσεις και δύο από τον χρονικό ορίζοντα που είχε τεθεί για τη λειτουργία του εργοστασίου γιαούρτης στο Λουξεμβούργο, το υπουργείο Οικονομικών του Μεγάλου Δουκάτου, έκανε γνωστό πως η επένδυση αυτή, το ύψος της οποίας σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ του Λουξεμβούργου θα άγγιζε τα 277 εκατ. ευρώ, δεν θα γίνει μετά από υπαναχώρηση της γαλακτοβιομηχανίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − five =