αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπρόσμενες απαντήσεις από τον Elon Musk: Δεν είμαι ο μεγαλύτερος fan του Warren Buffett

Απρόσμενες απαντήσεις από τον Elon Musk: Δεν είμαι ο μεγαλύτερος fan του Warren Buffett

Ο Elon Musk μας έχει συνηθίσει σε απρόσμενες… τοποθετήσεις. Τώρα ήρθε μια ακόμα. Μιλώντας στο “The Joe Rogan Experience” podcast ο διάσημος δισεκατομμυριούχος είπε ότι δεν είναι ο μεγαλύτερος fan του Warren Buffett. Σημειώνεται ότι και οι δύο άντρες είναι μέσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους επενδυτές που κάνουν περιουσία χτίζοντας ή παράγοντας και σε εκείνους που πλουτίζουν απλά συγκεντρώνοντας κεφάλαια, όπως ο Warrenn Buffett», είπε ο Musk. Ο ίδιος μάλιστα παραδέχθηκε πως τα τελευταία χρόνια η έννοια δισεκατομμυριούχος έχει λάβει αρνητική χροιά.

«Από πού προκύπτει ο πλούτος; Εάν οργανώνεις ανθρώπους με τον καλύτερο τρόπο για να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες, ώστε να βελτιώνεις το επίπεδο διαβίωσης, είναι κάτι που μπορώ να καταλάβω. Αλλά έχει διαφορά να είσαι ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας, η οποία απλά σου δίνει το δικαίωμα να συγκεντρώνεις όλο και περισσότερα κεφάλαια» συμπλήρωσε ο Musk.

«Εάν πάρεις για παράδειγμα τον Buffett, αυτό που κάνει είναι να συγκεντρώνει κεφάλαια. Διαβάζει τους ετήσιους ισολογισμούς των εταιρειών, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά βαρετό και προσπαθεί να ανακαλύψει αν τον συμφέρει να αγοράσει Coke ή Pepsi» τόνισε ο ιδρυτής της Tesla. Από την άλλη συμπλήρωσε πάντως ότι και η δουλειά του Buffett είναι σημαντική.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό ο Buffett είχε δηλώσει αναφερόμενος στον Musk: «Είναι ένας απίθανος τύπος. Αλλά πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης σε ό,τι αφορά την επικοινωνία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + nine =