αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑποχώρηση που προκαλεί αίσθηση: Ο συνιδρυτής του WhatsApp παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών με τη μητρική εταιρία (δηλαδή το FB)

Αποχώρηση που προκαλεί αίσθηση: Ο συνιδρυτής του WhatsApp παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών με τη μητρική εταιρία (δηλαδή το FB)

O Jan Koum, συνιδρυτής του WhatApp, μίας εφαρμογής που να υπενθυμίσουμε ότι έχει εξαγοράσει το Facebook έναντι 19 δισ. δολαρίων το 2014, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την εταιρεία που δημιούργησε, αφήνοντας και τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook.

Ο Koum σημειώνει σε σχετική ανάρτησή του ότι “φεύγει σε μία εποχή που η ομάδα του WhatsApp είναι ισχυρότερη από ποτέ” αναφέροντας ότι πλέον “θα αφιερώσει χρόνο σε πράγματα που απολαμβάνει” όπως η συλλογή των “σπάνιων Porsche” που διαθέτει, αλλά και το να “παίζει φρίσμπι”.

Η Washington Post σημειώνει ότι οι λόγοι αυτής της -πραγματικά ηχηρής- αποχώρησης οφείλονται σε διαφωνίες με το Facebook στο κομμάτι της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αλλά και της αποδυνάμωσης της κρυπτογράφησης του Whatapp που φαίνεται ότι ήταν απαραίτητη για τη χρήση των εργαλείων του Facebook.

Και ο έτερος συνιδρυτής του WhatsApp, Brian Acton, έχει αποχωρήσει από το Facebook, προτρέποντας μάλιστα τους χρήστες να διαγράψουν το προφίλ τους μετά την είδηση εμπλοκής του κοινωνικού δικτύου στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 3 =