αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑποχωρεί από την JP Morgan ο Τάκης Γεωργακόπουλος

Αποχωρεί από την JP Morgan ο Τάκης Γεωργακόπουλος

Νέα εποχή ξεκινά για την JPMorgan, καθώς ο παγκόσμιος επικεφαλής πληρωμών Τάκης Γεωργακόπουλος αποχωρεί αναζητώντας νέες ευκαιρίες, με συνέπεια η τράπεζα να τοποθετεί νέα ηγεσία σ’ ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματά της, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Οι Max Neukirchen και Umar Farooq επιλέχθηκαν για τη διαδοχή του Γεωργακόπουλου. Ο διορισμός τους είναι ήδη γεγονός και αποτελεί τις πιο πρόσφατες ανακατατάξεις σε επίπεδο κορυφής που φέρουν την υπογραφή των υποψήφιων CEO Jennifer Piepszak και Troy Rohrbaugh, στο πρόσφατα συγχωνευμένο τμήμα εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή των κορυφαίων της εταιρείας, ήταν στην τράπεζα για 17 χρόνια και πιστώνεται την επέκταση των δραστηριοτήτων πληρωμών της, που αφορούν διαχείριση 10 τρισ. δολαρίων καθημερινά.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η εν λόγω δραστηριότητα έγινε ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς ανάπτυξης της εταιρείας, αυξάνοντας τα έσοδα και το μερίδιο αγοράς σ’ ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον», έγραψαν οι Piepszak και Rohrbaugh, συνεπικεφαλής της εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας, σε εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους.

Τα έσοδα για τις επιχειρήσεις πληρωμών σε όλη την εταιρεία ανήλθαν σε 4,46 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, υπερτερώντας κατά κράτος των 2 δισ. δολαρίων που έφερε η επενδυτική τραπεζική.

«Οι πληρωμές ξεχωρίζουν σαφώς από οτιδήποτε άλλο», δήλωσε η Piepszak στην ετήσια ημέρα επενδυτών της τράπεζας, τον περασμένο μήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =