αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑποχωρεί από την εταιρία ο συνιδρυτής της OpenAI

Αποχωρεί από την εταιρία ο συνιδρυτής της OpenAI

Νέα… αποχώρηση από την OpenAI. Αυτή τη φορά αποχωρεί από την εταιρία ο συνιδρυτής και επικεφαλής επιστήμονας, Ίλια Σάτσκεβερ, όπως μεταδίδουν οι New York Times.

“Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, πήρα την απόφαση να εγκαταλείψω την OpenAI”, έγραψε ο Σάτσκεβερ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X την Τρίτη. “Η πορεία της εταιρείας δεν ήταν τίποτα λιγότερο από θαυματουργή και είμαι βέβαιος ότι η OpenAI θα δημιουργήσει AGI [τεχνητή γενική νοημοσύνη] που θα είναι τόσο ασφαλής όσο και ωφέλιμη”.

Η εταιρία αποτίμηση άνω των 80 δισ. δολαρίων, εν μέρει χάρη σε μια σημαντική συνεργασία με τη Microsoft. Τόσο η OpenAI όσο και η Google – ο κύριος ανταγωνιστής της στην τεχνητή νοημοσύνη – κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα πρωτοποριακές αναβαθμίσεις των μοντέλων τους.

Ο Σάτσκεβερ ήταν ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές ενός αποτυχημένου… πραξικοπήματος τον Νοέμβριο, στο οποίο συμμετείχε μαζί με άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της OpenAI για να εκδιώξουν τον Αλτμαν από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και να απομακρύνουν τον συνιδρυτή Γκρεγκ Μπρόκμαν από το διοικητικό συμβούλιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =