αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑποχωρεί από Πρόεδρος της Tesla ο Elon Musk

Αποχωρεί από Πρόεδρος της Tesla ο Elon Musk

Σε μια κίνηση που ταράζει τα νερά προχωρά ο Elon Musk. Ο γνωστός επιχειρηματίας θα αποχωρήσει από την θέση του Προέδρου της Tesla. Και θα καταβάλει πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων, όπως μεταδίδει το TechCrunch. Ο Musk θα παραμείνει CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο ίδιος θα παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου στο Δ.Σ. της εταιρίας, εντός των επόμενων 45 ημερών, σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφτηκε το Σάββατο (29/9). Με βάση την ίδια συμφωνία, ο Musk έχει αποδεχτεί να μην θέση υποψηφιότητα για Πρόεδρος της εταιρίας για τα επόμενα 3 χρόνια. Άμεσα θα διοριστεί κάποιος ανεξάρτητος Πρόεδρος για να πορευτεί η Tesla στο προσεχές μέλλον.

Η Tesla συμφώνησε επίσης να διορίσει δύο νέους ανεξάρτητους διευθυντές στο Δ.Σ. της και να συγκροτήσει μια νέα επιτροπή ανεξάρτητων διευθυντών στην συνέχεια.

Η εξελίξεις έτρεξαν μετά από αγωγή και πιέσεις προερχόμενες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) προς τον Musk. Συγκεκριμένα η Επιτροπή τον κατηγορεί για «παραπλανητικές δηλώσεις». Κατά τη SEC, ο Musk παραπλάνησε τους επενδυτές με σειρά δηλώσεων που είχε κάνει στις 7 Αυγούστου, μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter, αναφέροντας αναληθώς ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την απόσυρση της εταιρείας του από το χρηματιστήριο. Ο Musk με δηλώσεις του χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την αγωγή της SEC και εξέφρασε «βαθιά θλίψη και απογοήτευση».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =