αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑποστολή… δεν εξετελέσθη: Η Tesla δεν κατάφερε να παραδώσει πάνω από 80.000 οχήματα το 2016

Αποστολή… δεν εξετελέσθη: Η Tesla δεν κατάφερε να παραδώσει πάνω από 80.000 οχήματα το 2016

Η Tesla δεν κατάφερε να πιάσει τον μεγάλο της στόχο για το 2016, ο οποίος ήταν να παραδώσει σε ετήσια βάση 80.000 ως 90.000 οχήματα. Τελικά, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, πραγματοποιήθηκε η παράδοση 76.230 Model S και Model X αυτοκινήτων. Λίγο κάτω από τον στόχο, δηλαδή.

Βασικός λόγος ήταν η μετατροπές στο αυτόνομο λογισμικό που έγιναν στα οχήματα. Μετά τις νέες αλλαγές, τα αυτοκίνητα της Tesla, αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν πλήρως αυτόνομα και να τα δούμε στους δρόμους στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Πάντως, η καθυστέρηση στις παραδόσεις οχημάτων είναι ένα μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Tesla. Κάτι το οποίο έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο Elon Musk. Δεν είναι τυχαίο, ότι στα πλάνα βρίσκονται κινήσεις που θα βελτιώσουν την ταχύτητα παραγωγής και παράδοσης των αυτοκινήτων της Tesla, όπως έχουμε ξανά πει.

Αναμένεται να υπάρξει, για παράδειγμα αναβάθμιση των εργοστασίων. Χαρακτηριστικό πάντως του επιχειρηματικού… πάθους που έχει ο Elon Musk, είναι ότι ο ίδιος έχει κοιμηθεί με υπνόσακο (!), στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont, έτσι ώστε να επιθεωρεί την παραγωγή. Το εν λόγω εργοστάσιο, έχει τη δυνατότητα κατασκευής 500.000 οχημάτων το χρόνο, ωστόσο αυτή τη στιγμή κατασκευάζει μόλις 90.000. Για αυτό και ο Μασκ σχεδιάζει να γίνουν άμεσα βελτιωτικά έργα εκεί.

Παράλληλα, η εταιρία σχεδιάζει να δημιουργήσει και άλλα εργοστάσια στα οποία θα κατασκευάζονται τόσο οχήματα, όσο και μπαταρίες. Μάλιστα, ο Musk θέλει να δημιουργήσει ένα δεύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + seven =