αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπορείς πως κάποιοι άνθρωποι είναι πάντα αισιόδοξοι; Εδώ είναι 5 πρακτικές που εφαρμόζουν και μπορείς να τις «αντιγράψεις»

Απορείς πως κάποιοι άνθρωποι είναι πάντα αισιόδοξοι; Εδώ είναι 5 πρακτικές που εφαρμόζουν και μπορείς να τις «αντιγράψεις»

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να βελτιώσετε την αισιόδοξη σκέψη σας όπως κάθε άλλη δεξιότητα; Ίσως γνωρίζετε κάποιον που θαυμάζετε επειδή εκπέμπει αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια. Ποιες είναι μερικές από τις συνήθειες που μπορείτε να «αντιγράψετε» από αυτά για να αυξήσετε τη θετική σας σκέψη;

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το να είσαι αισιόδοξος δεν σημαίνει ότι… αρνείσαι την πραγματικότητα. Η ροή της ζωή παίζει τον ρόλο της στη στενοχώρια και απογοητεύσεις που έχεις. Ανεξάρτητα από το αν είσαι δισεκατομμυριούχος ή έχεις έναν μισθό για να βγάζεις οριακά τον μήνα.

Όλα έχουν να κάνουν με την οπτική σας. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν προβλήματα και βιώνουν ανεπιθύμητα γεγονότα όπως όλοι οι άλλοι. Ωστόσο, επικεντρώνονται σε ό,τι είναι θετικό στη ζωή τους, αντί στο κακό.

Εδώ είναι λοιπόν 5 πρακτικές που εφαρμόζουν και μπορείς να τις «αντιγράψεις».

1. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι δεν τα παρατάνε ποτέ

Μερικοί άνθρωποι δεν θα δοκιμάσουν καν κάτι νέο αν πιστεύουν ότι είναι πολύ περίπλοκο. Αφήνουν τον φόβο και τον δισταγμό να τους εμποδίσουν να επιτύχουν υψηλότερους στόχους. Αν τελικά προσπαθήσουν και κάνουν το παραμικρό λάθος, σηκώνουν τα χέρια τους και τα παρατάνε.

Ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν είναι τέλειος και θα κάνετε λάθη. Μια κύρια διαφορά μεταξύ θετικής σκέψης και απαισιοδοξίας είναι ότι ο αισιόδοξος δεν θα τα παρατήσει. Δείτε τις αποτυχίες σας ως εργαλεία μάθησης που θα σας οδηγήσουν στην τελική επιτυχία.

2. Ευγνωμοσύνη

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον με τόσο αρνητική στάση που τίποτα δεν τον κάνει ευτυχισμένο; Αυτοί οι τύποι θα μπορούσαν να κερδίσουν το λαχείο και να παραπονεθούν ότι έπρεπε… να το μοιραστούν με έναν άλλο νικητή. Βγάζουν παντού αρνητικότητα.

Αν προτιμάτε την αισιοδοξία, έχετε μάθει να μετράτε τα θετικά που σας συμβαίνουν. Πιθανότατα έχετε μια λίστα ευγνωμοσύνης που εξετάζετε καθημερινά. Οι αισιόδοξοι έχουν προβλήματα όπως όλοι οι άλλοι, αλλά τείνουν να βλέπουν ότι το καλό είναι μεγαλύτερο από το κακό.

3. Κάνουν πράγματα που αγαπούν

Συνήθως οι αισιόδοξοι άνθρωποι κάνουν πράγματα που αγαπούν. Θα προτιμήσουν μία δουλειά που τους αρέσει, από μία άλλη που έχει περισσότερα χρήματα. Επιλέγουν επίσης χόμπι και ενδιαφέροντα που πυροδοτούν τη δημιουργικότητά τους και τους φέρνουν χαρά.Όλα αυτά τους κάνουν πιο θετικούς και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

4. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι περιβάλλουν τους εαυτούς τους με θετικότητα

Τα άτομα με τα οποία περιβάλλεις τον εαυτό σου μπορούν να επηρεάσουν τη στάση σου. Ο κύκλος σας μπορεί να επηρεάσει το ποιοι είστε, τι εκτιμάτε στη ζωή και πόσα χρήματα βγάζετε. Εάν οι φίλοι ή οι συνεργάτες σας είναι απαισιόδοξοι, όλο αυτό μπορεί να… μεταδοθεί σε εσένα. Οι θετικοί άνθρωποι πιστεύουν στα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου και σε εμπνέουν να συνεχίσεις να προσπαθείς.

5. Οι θετικοί άνθρωποι εστιάζουν στα δυνατά σημεία αντί στις αδυναμίες

Ο καθένας έχει προσωπικές δυνάμεις και αδυναμίες. Το να σας ζητήσουμε να τα παραθέσετε, είναι μια κλασική ερώτηση σε συνεντεύξεις για δουλειά. Δεν είναι ντροπή να παραδεχτείς ότι πρέπει να δουλέψεις πάνω σε συγκεκριμένες δεξιότητες, αν παράλληλα μπορείς να τονίσεις τα δυνατά σου σημεία.

Το να είστε αισιόδοξοι, δεν σημαίνει ότι πιστεύετε ότι είστε τέλειοι. Αντίθετα, ξέρετε πού βρίσκονται τα δυνατά σας σημεία και τα αξιοποιείτε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εύη και η Φαίδρα ξεκίνησαν το δικό τους e-shop μέσα στην καραντίνα. Και τα προϊόντα τους έχουν φτάσει έως τη Νέα Υόρκη και τα Αραβικά Εμιράτα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − four =