αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπολύσεις στην startup Omilia- Πρόσφατα είχε λάβει χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων

Απολύσεις στην startup Omilia- Πρόσφατα είχε λάβει χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων

Σε απολύσεις προχώρησε η startup Omilia. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΣΕΤΗΠ ν. Αττικής «το προηγούμενο διάστημα, η εργοδοσία της “Omilia”, με το πρόσχημα της ανάγκης περικοπών και χρησιμοποιώντας την καραμέλα της χαμηλής απόδοσης, προχώρησε σε απολύσεις συναδέλφων μας και αυτό όπως πάντα σαν τον κλέφτη, χωρίς να κάνει καμία ανακοίνωση και αξιοποιώντας το καθεστώς τηλεργασίας, που δυσκολεύει την άμεση απάντηση των υπόλοιπων συναδέλφων».

Η Omilia έχει δημιουργήσει, ανάμεσα σε άλλα, έναν εικονικό βοηθό και ένα σύστημα διαχείρισης συνομιλιών με πελάτες. Με την τεχνολογία της, οι πελάτες μιας εταιρίας μπορούν να έρθουν σε επαφή με “ευφυΐα ανθρώπου” και “αποδοτικότητα μηχανής”, όταν επικοινωνούν με αυτήν, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε chat, social media, SMS, email ή κάποιας εφαρμογής.

Η τεχνητή νοημοσύνη που έχει αναπτύξει η Omilia έχει εκπαιδευτεί σε εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ιδιόκτητο λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας και τεχνολογία διαλόγου.  Η υπηρεσία “μιλά” 21 γλώσσες, εξυπηρετώντας πελάτες παγκόσμιων τραπεζών, παρόχων κινητής τηλεφωνίας και ασφαλιστικών εταιριών.

Πρόσφατα η εταιρία έλαβε χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων. Η Omilia έχει γραφεία σε Αθήνα, Κύπρο, και άλλες 4 χώρες.

Τι αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το ΣΕΤΗΠ στην ανακοίνωση του:

«Το προηγούμενο διάστημα, η εργοδοσία της Omilia, με το πρόσχημα της ανάγκης περικοπών και χρησιμοποιώντας την καραμέλα της χαμηλής απόδοσης, προχώρησε σε απολύσεις συναδέλφων μας και αυτό όπως πάντα σαν τον κλέφτη, χωρίς να κάνει καμία ανακοίνωση και αξιοποιώντας το καθεστώς τηλεργασίας, που δυσκολεύει την άμεση απάντηση των υπόλοιπων συναδέλφων.

Φυσικά δεν υπήρξε αντίστοιχη μυστικοπάθεια στην ενημέρωση για την χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων που έλαβε καθώς και για όλες τις επιτυχημένες συμφωνίες που έχει πραγματοποιήσει. Πασχίζει πάση θυσία να μας πείσει ότι οι δικές της στοχεύσεις ταυτίζονται με τα συμφέροντά μας. Ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιπαρατιθόμαστε ούτε καν στις απολύσεις γιατί πραγματοποιούνται, όπως λέει, ώστε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να παραμείνουν ευχαριστημένοι.Ότι ακόμα και η διαδικασία των απολύσεων αποτελεί κάτι το φυσιολογικό στα πλαίσια της εταιρείας και όλοι εμείς θα πρέπει να την αποδεχτούμε.Γι’ αυτό το λόγο, δε δίστασε στις 23/10 να απολύσει εκδικητικά συνάδελφο, μέλος του ΣΕΤΗΠ, γιατί είχε το θάρρος να προτάσσει τα δικά του δικαιώματα και των υπολοίπων συναδέλφων κόντρα στους σχεδιασμούς της εταιρείας, γιατί είχε το θάρρος να χαλάει τη σούπα του «οικογενειακού κλίματος». Ο συνάδελφος, όπως είχε κάνει και τον προηγούμενο χρόνο σε συνάντηση των εργαζομένων με στελέχη της εταιρείας για την εφαρμογή του κανονισμού GDPR, εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του, κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά και απειλήθηκε με απόλυση!

Παραδεχόμενη και η ίδια η εταιρεία πως στην ουσία τον απολύει για συνδικαλιστικούς λόγους, τον κατηγορεί για «δημιουργία κλίματος πόλωσης και αρνητισμού» και ότι αυτό είναι «άδικο και επικίνδυνο για την εύρυθμη λειτουργία, το καλό κλίμα και το συμφέρον των εργαζομένων». Όμως ποιος δημιουργεί κλίμα αρνητισμού όταν η εταιρεία απολύει συναδέλφους και προχωρά σε αναδιαρθρώσεις χωρίς να έχει διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας που χάνονται; Όταν όλοι οι εργαζόμενοι στην Οmilia γνωρίζουμε καλά ότι η “εύρυθμη λειτουργία” μεταφράζεται σε καθημερινή εντατικοποίηση, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά εκτός ωραρίου «ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη», ακόμα και Σαββατοκύριακα;Και όλα αυτά τα συναντάμε εδώ και χρόνια, από “περιόδους περικοπών”μέχρι και περιόδους ανάπτυξης της εταιρείας. Γιατί η ανάπτυξή τους πάει χέρι-χέρι με το χτύπημα των δικαιωμάτων μας.

Τα παραπάνω δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα. Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κλάδο βιώνουν την εντατικοποίηση, την πίεση για να πιαστούν τα deadlines, με το ενδεχόμενο της απόλυσης να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους. Η Beat, η Novibet, ο όμιλος Quest, η Intracom είναι μόνο ελάχιστα παραδείγματα από τον κλάδο, που και σε καιρό πανδημίας εκμεταλλεύτηκαν όποιες δυνατότητες τους δίνει το κράτος και το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει και διατηρήσει οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eleven =