αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπολύσεις και καταγγελίες για εκβιασμούς σε «ενοικιαζόμενους» εργαζομένους της Εθνικής Τράπεζας

Απολύσεις και καταγγελίες για εκβιασμούς σε «ενοικιαζόμενους» εργαζομένους της Εθνικής Τράπεζας

Μια ιδιαίτερη κατάσταση φαίνεται πως έχει δημιουργεί στο εσωτερικών πολλών ελληνικών τραπεζών. Μετά τις καταγγελίες για εκβιασμούς σε εργαζομένους της Τράπεζας Πειραιώς και το σίριαλ που είχε δημιουργηθεί με τις «μετεγγραφές» εργαζομένων στην νέα εταιρία που συστήθηκε από κοινού με την Intrum, τώρα έρχεται στο φως μια νέα υπόθεση, αυτή τη φορά για την Εθνική Τράπεζα.

Μέσα σε μερικές ημέρες, έχουν υπάρξει μαζικές απολύσεις «ενοικιαζόμενων εργαζομένων» οι οποίοι επίσημα ανήκουν στην Icap. Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή μέχρι και χθες, τα στοιχεία που φτάνουν στον Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) κάνουν λόγο για περίπου 20 εργαζόμενους, εργολαβικούς στο σύνολό τους, που είδαν την πόρτα της εξόδου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΣΥΔΑΠΤΤ: «Φτάνουν δε στο σημείο να λένε πως οι απολύσεις γίνονται τώρα για να μη στενοχωρηθεί ο κόσμος πριν τα Χριστούγεννα! Φαίνεται πως η πέτσα τους έχει χοντρύνει τόσο πολύ που έχουν χάσει ακόμη και το ταλέντο τους στα παραμύθια. Γιατί ποιος ρωτάει άραγε πώς θα κάνουν γιορτές μονογονεϊκές οικογένειες που η εργασία στην Τράπεζα ήταν το μόνο μέσο προς το ζην, οικογένειες με άρρωστους ανθρώπους που στέλνουν στην ανεργία, αλλά και άνθρωποι με δεκαετίες στην Τράπεζα που σε μια νύχτα κάποιοι αποφάσισαν πως δεν είναι πια χρήσιμοι».

«Η ICAP, όσες φορές έχουμε βρεθεί σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις ή στην Επιθεώρηση Εργασίας, ισχυρίζεται ότι είμαστε δικό της προσωπικό. Ωστόσο, όταν ο πελάτης -η Εθνική Τράπεζα εν προκειμένω- ζητάει διακοπή κάποιου έργου, η ICAP, αντί να μας μεταχειριστεί σαν προσωπικό της και να μας απορροφήσει σε κάποιο άλλο έργο, προχωράει σε απολύσεις, εξαντλώντας εκεί το “διευθυντικό της δικαίωμα”. Ουσιαστικά λοιπόν και όχι τυπικά δεν είναι ο πραγματικός μας εργοδότης, αλλά ο μεσάζοντας μεταξύ των εργαζομένων και της τράπεζας. Πρόκειται ξεκάθαρα για πάροχο εργατικού δυναμικού στην τράπεζα, προσωπικού με ελάχιστα μάλιστα εργασιακά δικαιώματα» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ICAP Outsourcing, Γιώργος Καπετανάκης.

Ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα καταγγέλλει παράλληλα ότι η εργολαβική μετέρχεται εκβιασμούς -πιέζοντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν τα χαρτιά της απόλυσης, λέγοντας ότι αν δεν το κάνουν θα λάβουν πετσοκομμένη ή και καθόλου αποζημίωση- και καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + five =