αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Απολύθηκα από την πρωινή δουλειά μου. Τώρα βγάζω 168.728 δολάρια τον χρόνο μέσω Upwork»: Εξηγεί ένας 52χρονος που πλέον δουλεύει από το laptop του

«Απολύθηκα από την πρωινή δουλειά μου. Τώρα βγάζω 168.728 δολάρια τον χρόνο μέσω Upwork»: Εξηγεί ένας 52χρονος που πλέον δουλεύει από το laptop του

Ο Marcus Grimm βρήκε την δική του διέξοδο μέσα σε μια δύσκολη περίοδο. «Εργάστηκα για 20 χρόνια στο B2B marketing automation. Απολύθηκα από τη δουλειά μου τον Ιούλιο του 2020, όταν η εταιρεία στην οποία εργαζόμουν συρρικνώθηκε κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας του COVID-19», εξηγεί ο 52χρονος στο Buiness Insider. Δεν είχε ξανά απολυθεί ποτέ στη ζωή του.

«Ήταν πολύ τρομακτικό για εμένα και τη γυναίκα μου. Το μικρότερο παιδί μας είχε ακόμα ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο — ανησυχούσαμε για το εισόδημά μας» παραδέχεται.

«Την επόμενη μέρα έκανα αίτηση για δεκάδες θέσεις εργασίας. Ένιωσα ότι το βιογραφικό μου ήταν δυνατό, αλλά δεν είδα κανένα ενδιαφέρον. Κανείς δεν φαινόταν να προσλαμβάνει εκείνη την εποχή», λέει.

Κάπου εκεί προέκυψε η ιδέα να μπει στην γνωστή πλατφόρμα για freelancer, Upwork. «Ήξερα πολύ λίγα για το Upwork. Είχα δημιουργήσει ένα προφίλ στο παρελθόν αλλά το κοίταξα μόνο μία ή δύο φορές. Το δοκίμασα λοιπόν, αν και είχα προφίλ και σε πολλές άλλες πλατφόρμες ελεύθερων επαγγελματιών» θυμάται.

«Προσάρμοσα τους αλγόριθμους αναζήτησης για να βρίσκω διαφημίσεις πελατών που ήταν ιδιαίτερα προσαρμοσμένες σε αυτό που μπορούσα να κάνω και υπέβαλα προτάσεις σε αυτούς τους πελάτες με βάση τις δουλειές που διαφήμιζαν. Διαπίστωσα ότι σε όσες περισσότερες θέσεις εργασίας έκανα αίτηση, τόσο πιο προσαρμοσμένος ήταν ο αλγόριθμος για να εμφανίζει δουλειές που ταιριάζουν στο σύνολο των δεξιοτήτων μου.

Οι πελάτες αναζητούσαν βοήθεια με εργαλεία αυτοματισμού όπως το Marketing Cloud Account Engagement της Salesforce και το SharpSpring. Ήξερα πώς να χρησιμοποιώ αυτά τα εργαλεία αυτοματισμού, αλλά ένιωθα επίσης ότι οι πελάτες χρειάζονταν μια ισχυρή στρατηγική περιεχομένου, όπως μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email» θυμάται.

https://i.insider.com/63f75bb988f76900192cf0b7?width=1300&format=jpeg&auto=webp

O Marcus Grimm

Και συνεχίζει: «Δημιούργησα δύο προφίλ: ένα για εργασίες marketing-automation και ένα για marketing strategy. Μου πήρε τρεις εβδομάδες για να αποκτήσω τον πρώτο μου πελάτη Upwork. Ήταν στον κλάδο των στεγαστικών δανείων. Είχα έναν πελάτη σε αυτόν τον κλάδο πριν όταν εργαζόμουν full-time. Στην πρότασή μου σε αυτόν τον πελάτη, μπόρεσα να μοιραστώ την τεχνογνωσία μου. Ήταν ένα μικρό συμβόλαιο, αλλά με έκανε να ξεκινήσω στην πλατφόρμα και δούλεψα με αυτόν τον πελάτη για ενάμιση χρόνο. Η βάση των πελατών μου συνέχισε να αυξάνεται από εκεί και πέρα».

Κάπου εκεί, ο 52χρονος είπε στην γυναίκα του ότι δεν θα ξανά ψάξει για δουλειά υπαλλήλου σε κάποια εταιρία. Ο δρόμος του freelancer του ταίριαζε.

«Χρέωνα 55 $ την ώρα στην αρχή — τώρα χρεώνω 200 $» εξηγεί.

Όπως εξηγεί, ξεκίνησε να τιμολογεί χαμηλά, και στην πορεία ανέβαζε σταδιακά τις τιμές του. Το κλειδί είναι να αρχίσεις να παίρνεις μερικές καλές κριτικές στην πλατφόρμα. Στην συνέχεια έχεις το περιθώριο να ανεβάσεις τις τιμές σου.

«Συνήθως έχω περίπου πέντε πελάτες ανά πάσα στιγμή και θα δουλέψω σε δύο ή τρία από τα projects τους την ημέρα. Πολλές από τις δουλειές μου είναι μακράς διάρκειας» λέει για το στάδιο στο οποίο είναι τώρα.

Όσο για τα χρήματα; Και εδώ είναι ξεκάθαρος: «Από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023, έβγαλα 168.728 $ μέσω του Upwork- αφού η πλατφόρμα πήρε το 10% της αμοιβής της. Στην παλιά μου δουλειά στο agency, έβγαζα 140.000 $ το χρόνο», λέει.

«Ως ελεύθερος επαγγελματίας, έχετε τη δυνατότητα να πουλάτε όσο χρόνο θέλετε. Είμαι ένα πλάσμα της συνήθειας. Όταν ήμουν υπάλληλος, δούλευα περίπου από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, και τώραα δουλεύω λίγο -πολύ το ίδιο. Αυτό ακριβώς είναι που λειτουργεί για μένα» καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =