αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπολύθηκαν μέσα σε μια νύχτα οι εργαζόμενοι της One Way που δούλευαν για λογαριασμό της Zenith

Απολύθηκαν μέσα σε μια νύχτα οι εργαζόμενοι της One Way που δούλευαν για λογαριασμό της Zenith

«Η εταιρεία One Way λειτουργούσε – υπενοικίαζε τμήμα back office με 7 εργαζόμενους για λογαριασμό της εταιρείας Zenith. Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και μισή ώρα πριν λήξει η βάρδια κάλεσαν έναν-έναν όλους τους εργαζόμενους του τμήματος να υπογράψουν την απόλυση τους με τη δικαιολογία ότι έληξε η συνεργασία των δυο εταιρειών. Κάποιοι από τους εργαζόμενους αρνήθηκαν την υπογραφή της απόλυσης παρά τις πιέσεις από την εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι του τμήματος είχαν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου μόλις δυόμιση μήνες πριν, στις 26 Οκτωβρίου». Αυτά αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η Radical IT– πρωτοβουλία εργαζομένων στον χώρο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής.

Και συνεχίζει: «Οι εταιρείες One Way και Zenith αποφάσισαν εν μέσω καραντίνας και κατακόρυφης αύξησης της ανεργίας να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες ένα ολόκληρο τμήμα και να πετάξουν τους εργαζόμενους στο δρόμο χωρίς καμία προειδοποίηση. Αποδεικνύεται άλλη μία φορά πόσο αναλώσιμους μας θεωρούν, ειδικά τους επενοικιαζόμενους. Γνωρίζουν ότι έχουν με το μέρος τους όλους τους αντεργατικούς νόμους που πέρασαν τα τελευταία χρόνια. Αν νομίζουν όμως ότι οι απολύσεις θα περάσουν χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση είναι βαθιά γελασμένοι».

«Η εμπειρία μας -ειδικά μέσα στην πανδημία- έχει δείξει ότι φρένο στην κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων μας μπορεί να βάλει μόνο η οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, η καταγγελία τέτοιων περιστατικών στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά κυρίως η συλλογική μας δράση» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι πρωτοβουλία των εργαζομένων ζητά να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι σε άλλα έργα. Σημειώνοντας μάλιστα με νόημα ότι μόλις μία ώρα μετά την απόλυση των εργαζομένων, γνωστός ιστότοπος αναζήτησης εργασίας αναρτούσε νέα αγγελία για λογαριασμό της One Way.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + seventeen =