αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Απολαμβάνουν να περνούν χρόνο μόνοι»: 5 απρόσμενες συνήθειες που δείχνουν ότι κάποιος έχει υψηλή ευφυΐα

«Απολαμβάνουν να περνούν χρόνο μόνοι»: 5 απρόσμενες συνήθειες που δείχνουν ότι κάποιος έχει υψηλή ευφυΐα

Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για έξυπνους ανθρώπους; Είναι σχεδόν σίγουρο ότι σκέφτεσαι μια εικόνα κάποιου του οποίου η μύτη είναι πάντα θαμμένη… σε βιβλία, σωστά; Ή ένας καθηγητής που μιλάει μπροστά σε μια τάξη; Μήπως ένας επιστήμονας που κοιτάζει προσεκτικά τους δοκιμαστικούς σωλήνες;

Αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να καταλάβετε τον πολύ ευφυή άνθρωπο με κάποιες περίεργες συνήθειες που μπορεί να έχει;

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές από αυτές τις ασυνήθιστες συνήθειες που έχουν αποκαλύψει οι ψυχολόγοι.

Μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά

Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα με υψηλότερο IQ τείνουν να είναι πιο νυχτερινοί τύποι, προτιμώντας τη γαλήνη και την ηρεμία της νύχτας για να βγαλουν όλοι τη δημιουργικότητα τους.

Τείνουν να ξυπνούν αργότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν λιγότερα. Καθόλου. Απλώς κάνουν τα πράγματα αργότερα – τα βράδια. Μπορεί να φτάνουν στο πικ της απόδοσης τους στις 9 το βράδυ.

Προφανώς, έχει να κάνει με μια διαφορά στη χημεία του εγκεφάλου- και το αν είσαι πρωινός ή βραδινός τύπος είναι εν μέρει προκαθορισμένο από τα γονίδιά σου.

Κάποιοι πάνε ένα βήμα παρακάτω και κοιμούνται ελάχιστες ώρες όταν πάνε τελικά στο κρεβάτι. Για παράδειγμα, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ήταν γνωστό ότι κοιμόταν μόνο περίπου 1,5 έως 2 ώρες τη νύχτα. Αλλά θα το αναπλήρωνε παίρνοντας έναν 10λεπτο υπνάκο κάθε 2 ώρες.

Έχουν ένα ακατάστατο γραφείο

Δυσκολεύεστε να κρατήσετε το γραφείο σας οργανωμένο; Είναι το δωμάτιό σας μια εικόνα… χάους με ρούχα, βιβλία και πράγματα σκορπισμένα τριγύρω; Μπορεί να σημαίνει ότι είσαι τεμπέλης… ή είσαι πολύ έξυπνος!

Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, η ακαταστασία δείχνει ότι είστε πιθανώς πιο έξυπνοι από το μέσο άτομο.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας. Γι’ αυτό πιθανώς ιδιοφυΐες όπως ο Mark Twain, ο Thomas Edison και ο Steve Jobs είχαν ακατάστατα γραφεία.

Την επόμενη φορά που θα σας πουν να «καθαρίσετε το χάλι σας!», μπορείτε να απαντήσετε κάτι σαν, «Όχι, ευχαριστώ, το χρειάζεται ο εγκέφαλός μου!».

Οι… κακές λέξεις

Συχνά θεωρούμε τους ανθρώπους που βρίζουν πολύ ως άκομψους ή λιγότερο μορφωμένους, αλλά στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο.

Ξέρετε γιατί; Επειδή, σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι που βρίζουν πιο συχνά τείνουν να έχουν μεγαλύτερο λεξιλόγιο και καλύτερη κατανόηση της γλώσσας.

Φυσικά, είναι σημαντικό να προσέχετε τους τρόπους σας σε ορισμένες περιστάσεις. Αλλά μην είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας αν σας ξεφύγει μια κακή λέξη – θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της γλωσσικής σας ικανότητας!

Κάνουν κρύο ντους

Το κρύο ντους έχει βρεθεί ότι αυξάνει την εγρήγορση, την εστίαση, ακόμη και τη δημιουργικότητα. Το… σοκ του κρύου νερού αναγκάζει το σώμα σας να προσαρμοστεί γρήγορα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και διανοητική διαύγεια.

Επειδή το κρύο ντους είναι άβολο, χρησιμεύει και στο να χτίσει τη δύναμη της θέλησης και να ενισχύσει τις νευρικές οδούς που μας βοηθούν να είμαστε πιο ανθεκτικοί.

Απολαμβάνουν να περνούν χρόνο μόνοι

Εάν απολαμβάνετε τον χρόνο που περνάτε μόνοι σας, αυτό θα μπορούσε να είναι άλλο ένα σημάδι της υψηλής νοημοσύνης σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να νιώθουν πιο άνετα με τη μοναξιά.

Στην πραγματικότητα, όσο πιο έξυπνος είναι ένας άνθρωπος, τόσο λιγότερο ικανοποιημένος νιώθει με τη συχνή κοινωνικοποίηση.

Βλέπετε, οι εξαιρετικά έξυπνοι άνθρωποι λαχταρούν αυτόν τον πολύτιμο χρόνο για να επικεντρωθούν στις σκέψεις και τις ιδέες τους χωρίς περισπασμούς. Χωρίς να τους τραβάει κανείς από δω κι από κει ή να τους ασκεί κοινωνικές πιέσεις.

Προτιμούν να αποσυνδέονται από… την πρίζα και να αποσυνδέονται από όλο τον θόρυβο στο διαδίκτυο. Ένας περίπατος έξω είναι πολύ καλύτερος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 3 =