αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑποκαλύφθηκε ένα νέο χαρακτηριστικό του επερχόμενου iPhone

Αποκαλύφθηκε ένα νέο χαρακτηριστικό του επερχόμενου iPhone

Apple μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στις «τυχαίες» διαρροές για τα νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των επόμενων μοντέλων iPhone. Οι καθόλου τυχαίες διαρροές, αποτελούν μάλλον ένα τέχνασμα της εταιρείας να συγκεντρώνει δημοσιότητα και να δημιουργεί προσδοκίες για τα νέα της μοντέλα, ιδίως τώρα, που οι πωλήσεις των νέων iPhone έχουν μειωθεί σημαντικά και με την φημολογία για περαιτέρω μείωση τιμών.

Όπως ανακάλυψε η ιστοσελίδα θαυμαστών της AppleInsider, η Apple έχει υποβάλει αίτημα για κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με το οποίο περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες των καινούριων iPhone XI θα βγάζουν μια φωτογραφία. Συγκεκριμένα, η φωτογραφική μηχανή των κινητών θα ενεργοποιείται αυτόματα με την κίνηση που θα κάνει ο χρήστης για να τραβήξει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.

Επιπλέον, το hardware που απαιτείται για να γίνει αυτό έχει ήδη επιβεβαιωθεί ως χαρακτηριστικό που θα υπάρχει στα iPhone του 2019.

Η Apple δηλώνει ότι η αναγνώριση κίνησης γίνεται με επιταχυνσιόμετρα (που υπάρχουν σε κάθε μοντέλο iPhone), ενώ ο εντοπισμός του αντικειμένου απαιτεί έναν αισθητήρα εγγύτητας. Αυτή τη στιγμή, τα iPhones έχουν αισθητήρες εγγύτητας μικρού εύρους (για φωτογραφίες πορτρέτων και αναγνώριση προσώπου).

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Sony έχει ήδη αποκαλύψει τον 3D αισθητήρα μεγάλου εύρους και έχει επιβεβαιώσει τη συνεργασία της με την Apple.

Φυσικά και δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που συνέβη αυτή η αποκάλυψη εκ μέρους της εταιρείας κολοσσός, αφού οι συγκυρίες, όπως η μείωση των πωλήσεων, την πιέζουν να δείξει στους καταναλωτές ότι μπορεί να καινοτομήσει.

Μια αυτόματη φωτογραφική μηχανή μπορεί να μην ικανοποιεί τις προσδοκίες των περισσότερων καταναλωτών, όμως σίγουρα θα τους κάνει να μιλάνε για το επερχόμενο iPhone και ενδεχομένως να τους αποσπάσει από την έλλειψη ταχύτητας δικτύου 5G και τις ελάχιστες αλλαγές στον σχεδιασμό του.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =