αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑποκάλυψη Guardian: Χιλιάδες εργαζόμενοι σε δεκάδες χώρες υποαμείβονταν παράνομα από την Google

Αποκάλυψη Guardian: Χιλιάδες εργαζόμενοι σε δεκάδες χώρες υποαμείβονταν παράνομα από την Google

Αποκαλύψεις που προκαλούν αίσθηση έκανε ο Guardian και οι οποίες πλήτουν το προφίλ της Google. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, που βασίζεται σε εσωτερικά έγγραφα και emails, η Google υποάμειβε χιλιάδες προσωρινούς εργαζομένους της σε δεκάδες χώρες του κόσμου και καθυστέρησε να διορθώσει τα ποσοστά αμοιβής για πάνω από δύο χρόνια, επιχειρώντας να συγκαλύψει το πρόβλημα.

Μάλιστα τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας γνώριζαν τουλάχιστον από τον Μάιο του 2019 πως η εταιρεία δεν συμμορφωνόταν με τα κατά τόπους νομικά πλαίσια για την εργασία σε Βρετανία, Ευρώπη και Ασία που ορίζουν πως οι προσωρινοί εργαζόμενοι αμείβονται με τα ίδια ποσοστά με εκείνα των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης. 

Ωστόσο, αντί να διορθώσει αμέσως τα λάθη, η εταιρεία ολιγωρούσε για πάνω από δύο χρόνια, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, επικαλούμενη την ανησυχία για τα αυξημένα κόστη στα κατά τόπους τμήματα που βασίζονται στην εργασία των προσωρινών υπαλλήλων, την πιθανή έκθεση σε νομικές διεκδικήσεις κι, ασφαλώς, το φόβο αρνητικής δημοσιότητας. 

Οι αξιωματούχοι και οι δικηγόροι της Google φέρεται να στόχευσαν κάποια στιγμή σε σχέδιο όπου θα έρχονταν σε συμφωνία αργά και με το μικρότερο δυνατό κόστος με τους δυσμενώς αμειφθέντες υπαλλήλους. 


Η Google παραδέχτηκε την αμέλεια και ανακοίνωσε πως θα διενεργήσει έρευνα. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fourteen =