αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑποκάλυψη Financial Times: Την εξαγορά της Credit Suisse συζητά η UBS

Αποκάλυψη Financial Times: Την εξαγορά της Credit Suisse συζητά η UBS

Η UBS βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του 100% ή μέρους της Credit Suisse, με τα ΔΣ των δύο μεγαλύτερων ελβετικών τραπεζών να συνεδριάζουν ξεχωριστά το Σαββατοκύριακο για να εξετάσουν το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και η ρυθμιστική αρχή Finma “ενορχηστρώνουν” τις συνομιλίες των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό κλάδο της χώρας. Η παρέμβασή τους αυτή ακολουθεί την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να παρέχει στην Credit Suisse δανειοδότηση σε καταθέσεις ύψους 54 δισ. δολαρίων.

Οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές μετέφεραν στους ομολόγους τους σε ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου το βράδυ της Παρασκευής ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών ήταν το “Plan Α” για να ανακόψουν την κατάρρευση της εμπιστοσύνης επενδυτών και πελατών στην Credit Suisse, δήλωσε στους FT πηγή με γνώση αυτών των συζητήσεων.

Μεταξύ των δύο τραπεζών συζητούνται διάφορες επιλογές, ενώ η UBS αναλύει τους πιθανούς κινδύνους που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια συμφωνία για τις δικές της δραστηριότητες.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας επιδιώκει να υπάρξει μια απλή και ξεκαθαρη λύση πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα, σημειώνουν οι Financial Times. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι στις συζητήσεις αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − six =