αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑποκάλυψη: Στα Bershka είχαν κλειδώσει την εργαζόμενη, για να την αναγκάσουν σε οικειοθελή αποχώρηση

Αποκάλυψη: Στα Bershka είχαν κλειδώσει την εργαζόμενη, για να την αναγκάσουν σε οικειοθελή αποχώρηση

Από νωρίς το πρωί σας γράφαμε για την νέα υπόθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας, η οποία δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, εργαζόμενη καταγγέλλει ότι την κλείδωσαν σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ένδυσης, έτσι ώστε να την αναγκάσουν να υπογράψει οικειοθελή αποχώρηση.

Τώρα μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση. Σύμφωνα με άρθρο του CNN Greece, το περιστατικό έγινε σε υποκατάστημα των Bershka.

Ας δούμε το story από την αρχή: Η καταγγέλλουσα στις 19 Φεβρουαρίου υπέβαλε αίτηση επίλυσης εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας Γλυφάδας – Δάφνης, ζητώντας καταβολή αποζημίωσης απόλυσης και καταβολής δεδουλευμένων σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα εξαναγκασμό σε απόλυση με παράνομη κράτηση από την προϊσταμένη του καταστήματος.

Στην καταγγελία της, η πρώην εργαζόμενη αναφέρει ότι απειλήθηκε με στιγματισμό και κακές συστάσεις αν δεν υπέγραφε την οικειοθελή αποχώρηση. Αναφέρει δε, ότι η προϊσταμένη της, είχε κλειδώσει την πόρτα του δωματίου στο οποίο βρισκόταν και είχε περιέλθει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αρνούμενη να υπογράψει παραίτηση, ζητώντας να μιλήσει στο τηλέφωνο με τους οικείους τους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η προϊσταμένη της βγήκε από το δωμάτιο και την κλείδωσε μέσα για να μιλήσει με τους ανώτερους της.

Επιστρέφοντας η προϊσταμένη ζήτησε πάλι από την εργαζόμενη να παραιτηθεί απειλώντας την ότι «είναι αμαρτία να μπλέξει με μια πολυεθνική και τους καλύτερους δικηγόρους που αυτή έχει».

Αυτό που πυροδότησε την απομάκρυνσή της από την εργασία της, είναι οι διεκδικήσεις της για δεδουλευμένα, όπως ισχυρίζεται η ίδια στην καταγγελία της.

Όλα τα παραπάνω περιγράφονται στο πρακτικό της καταγγελίας στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπως αναφέρει το CNN Greece.

Στις 15 Μαρτίου, σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, η πρώην εργαζόμενη κατήγγειλε ξανά ενώπιον της προϊσταμένης της υπηρεσίας, ότι κρατήθηκε παράνομα σε κλειστό δωμάτιο της εταιρείας, το οποίο η προϊσταμένη της κλείδωσε και παρέλαβε το κλειδί για 45 λεπτά, προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία, κάτι το οποίο την ανάγκασε να υπογράψει οικειοθελή αποχώρηση παρόλο ότι ουδέποτε επιθυμούσε κάτι τέτοιο, όπως αναφέρεται στο σχετικό πρακτικό.

Στην τριμερή, ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε συνολικά την καταγγελία της προσφεύγουσας, χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο της όχι μόνο αβάσιμο αλλά και συκοφαντικό, επιφυλασσομένη για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός της.

Δεν αποδέχεται τις εργατικές διαφορές και ισχυρίζεται ότι η εργαζόμενη αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασίας της κατόπιν συγκεκριμένου περιστατικού και ποινικά κολάσιμης πράξης – την οποία δεν κατονομάζει στο πρακτικό – με εμπλεκόμενους την ίδια και συνάδελφό της.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον ντόρο, επαναπροσλήφθηκε η υπάλληλος που έκοψε σαλάμι και κασέρι από την ίδια μηχανή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =