αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑποζημίωση για όσους έχουν κάρτες στα ΜΜΜ. Έρχεται και έκπτωση στις νέες κάρτες

Αποζημίωση για όσους έχουν κάρτες στα ΜΜΜ. Έρχεται και έκπτωση στις νέες κάρτες

Η πανδημία όπως είναι λογικό έχει επηρεάσει και την κίνηση στα ΜΜΜ. Έτσι λοιπόν μέσα στο προσεχές διάστημα θα δούμε την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα ελάφρυνσης σε αυτό το πεδίο.

«Για όλους τους χρήστες μηνιαίων και ετήσιων καρτών θα υπάρξει αποζημίωση ανάλογη με τη διάρκεια της κρίσης», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Αχ. Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Θα υπάρξει πίστωση, που θα την επιστρέψουμε όταν ο χρήστης θα πάει να ανανεώσει την κάρτα του. Αν για παράδειγμα κάποιος αγόρασε μια ετήσια κάρτα, που στοιχίζει 300 ευρώ και αν υποθέσουμε ότι η κρίση διαρκέσει 70 ημέρες, τότε στην επόμενη κάρτα που θα αγοράσει θα αφαιρεθεί αυτό το ποσό», εξήγησε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε και έκπτωση για την αγορά επόμενων καρτών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσουμε ότι θα υπάρχει έκπτωση και για τις νέες κάρτες. Αν για παράδειγμα κάποιος που δεν έχει κάρτα, πάει να αγοράσει μία ετήσια, θα του δοθεί έκπτωση 10%. Αυτό γίνεται για να βοηθήσουμε και τα έσοδα του ΟΑΣΑ, που επηρεάζονται λόγω της κρίσης. Αυτός που έχει πάρει το πιστωτικό θα μπορεί να το μεταφέρει και στην αγορά ετήσιας κάρτας, για να έχει μεγαλύτερο όφελος», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσαν να κλείσουν τα διόδια, σε μια αυστηροποίηση των μέτρων, ο υπουργός Μεταφορών απάντησε: «Οι αυτοκινητόδρομοι και τα διόδια δεν μπορούν να κλείσουν. Αν γίνει αυτό θα παγώσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα, θα είχαμε πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα», ενώ τόνισε ότι επαρκούν τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Προστασίας σε δρόμους και λιμάνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − one =