αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑποβίβαση… στα εξοχικά, στην εποχή του κορονοιού

Αποβίβαση… στα εξοχικά, στην εποχή του κορονοιού

Στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι πιο ευκατάστατοι πολίτες να εγκαταλείπουν τις πόλεις με προορισμό τα εξοχικά τους, ώστε να περάσουν εκεί τις εβδομάδες του περιορισμού των μετακινήσεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times. Η μετακίνηση πολλών ανθρώπων στην επαρχία αυξάνει τον κίνδυνο επέκτασης της επιδημίας σε περιοχές με λιγοστά νοσοκομεία και ηλικιωμένο πληθυσμό κατά το πλείστον και αναδεικνύει περισσότερο το ήδη υπάρχον κοινωνικό χάσμα.

Στο νησάκι της Νουαρμουτιέ στην Ατλαντικό, οι κάτοικοι παρακολουθούσαν με αυξανόμενη ανησυχία και θυμό τις σκηνές στην τηλεόραση που έδειχναν ορδές Παριζιάνων να επιβιβάζονται σε τρένα όταν άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Δεν είχαν αμφιβολία για το πού κατευθύνονταν. Η δήμαρχος Νοέλ Φοσέ προσπάθησε να κλείσει τη μοναδική γέφυρα που συνδέει το νησάκι με την ηπειρωτική χώρα, αλλά οι Αρχές την ενημέρωσαν ότι αυτό θα ήταν παράνομο (η κυβέρνηση δεν έχει απαγορεύσει τη μετακίνηση στη δεύτερη κατοικία). «Ανεύθυνο και εγωιστικό» είχε σκεφθεί ο γιατρός Σιρίλ Βαρτανιάν, ένας από τους έξι που υπάρχουν στο νησί Νουαρμουτιέ. Μέσα σε μία νύχτα ο πληθυσμός του νησιού διπλασιάστηκε στις 20.000 «Η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη. Είναι λες και βρίσκονται σε διακοπές», λέει ο Φρεντερίκ Μπουσάρ, καλλιεργητής μυδιών. Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά, καταγράφονται 70 ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού στο νησί.

Στην Ιταλία, χιλιάδες πολίτες έφυγαν από τις πόλεις του Βορρά προς άλλες περιοχές του Νότου ώστε να αποφύγουν τον κατ’ οίκον περιορισμό. Σήμερα, πολλοί αξιωματούχοι αποδίδουν σε αυτή ακριβώς τη μετακίνηση την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στη νότια Ιταλία. Στην Ισπανία, ο πρώην πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ προκάλεσε αντιδράσεις όταν εγκατέλειψε τη Μαδρίτη με προορισμό την εξοχική του βίλα στη Μαρμπέγια την ημέρα που ανακοινώθηκε η απαγόρευση μετακινήσεων.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + twelve =