αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αποβίβαση» σε όλο τον πλανήτη: Τα Mikel πάνε στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ και στην Αίγυπτο

«Αποβίβαση» σε όλο τον πλανήτη: Τα Mikel πάνε στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ και στην Αίγυπτο

Ακόμη και στα πιο τρελά του όνειρα ο Λευτέρης Κυριακάκης, ο άνθρωπος που δημιούργησε τα Mikel, δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί ότι, λίγες εβδομάδες πριν συμπληρωθούν 10 χρόνια από τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος στην Λάρισα, τα Mikel θα έχουν γίνει μία διεθνής αλυσίδα με παρουσία σε 8 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Πρεμιέρα στην Αυστραλία

Μετά από την Κύπρο, το Λονδίνο και το Ντουμπάι σειρά έχει αυτή την εβδομάδα η Αυστραλία και συγκεκριμένα η περιοχή Five Dock στο Σίδνεϊ. Το κατάστημα, το οποίο “τρέχει” μέσω του συστήματος franchise η οικογένεια Χαντζούλη, έχει ανοίξει εδώ και λίγες ημέρες ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σάββατο 25 Αυγούστου.

Το νέο κατάστημα λειτουργεί στα πρότυπα αυτών που έχει αναπτύξει η Mikel στο Ντουμπάι και εκτός από τα ροφήματα προσφέρονται και αρκετά πιάτα όπως ζυμαρικά, burgers και πλήρες πρωινό. Όπως εξηγεί στο NEWS 24/7 στέλεχος των Mikel η διαφοροποίηση αυτή έχει να κάνει πέρα από την τοπική κουλτούρα και με την οικονομική δυνατότητα των Αυστραλών να δαπανούν περισσότερα κατά τις εξόδους τους.

Η επιτυχία του πρώτου εγχειρήματος στο Five Dock θα δείξει τον δρόμο για το πόσο γρήγορα θα γίνει η περαιτέρω επέκταση τόσο στο υπόλοιπο Σίδνεϊ όσο και στην Μελβούρνη που αναμένεται να είναι ο επόμενος σταθμός λόγω και του μεγάλου αριθμού ομογενών που φιλοξενεί.

Τρεις νέες αγορές

Αρχές του επόμενου μήνα τα Mikel θα περάσουν τον Ατλαντικό καθώς (σ.σ. ανεπίσημα) στις 5 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει το πρώτο κατάστημα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Μασαχουσέτης. Σύμφωνα με πληρφορίες έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό κομμάτι και η εταιρεία βρίσκεται στην φάση εκπαίδευσης του προσωπικού.

Αργότερα μέσα στον ίδιο μήνα αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο Mikel στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και στην συνέχεια σειρά παίρνει η Αίγυπτος. Το κατάστημα που θα λειτουργήσει στο Κάιρο αποτελεί και ένα σημαντικό στοίχημα για την Mikel καθώς είναι η πρώτη χώρα που θα επεκταθεί με χαμηλότερο εισόδημα από ότι η Ελλάδα. Όπως εξηγεί υψηλόβαθμο στέλεχος της αλυσίδας στο NEWS 24/7 στην περίπτωση της Αιγύπτου έχει γίνει προσπάθεια να πιεστούν τα κόστη ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί το μοντέλο στις δυνατότητες του βιωτικού επιπέδου της χώρας.

Παράλληλα μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ανοίξουν δύο ακόμη καταστήματα στο Λονδίνο, όπου η Mikel είχε επεκταθεί νωρίτερα μέσα στο 2018 ενώ νέα σημεία έρχονται και στην αγορά της Κύπρου όπου ήδη διαθέτει 7 καταστήματα.

Σε ότι αφορά στο 2019, πέρα από το Λονδίνο που αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχήματα καθώς είναι μία τεράστια και δυναμική αγορά, η Mikel θα επιχειρήσει και την είσοδο της στην γερμανική αγορά όπου ήδη υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για την απόκτηση καταστήματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 10 =