αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπλήρωτοι παραμένουν οι 47.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ

Απλήρωτοι παραμένουν οι 47.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ

Θυμάστε την απογραφή που έγινε πριν από μερικούς μήνες και την οποία είχε αναλάβει η ΕΛΣΤΑΤ, κάνοντας και στις σχετικές προσλήψεις; Πέντε μήνες μετά το τέλος της απογραφής, οι 47.000 απογραφείς παραμένουν απλήρωτοι έχοντας μάλιστα βάλει ακόμα και λεφτά από την τσέπη τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha.

Μια από τις εργαζόμενες δηλώνει πως επισκέφθηκε περισσότερα από 300 σπίτια στην Ακράτα και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ. «Ήταν χειμώνας, έκανε κρύο, έβαλα δικό μου αυτοκίνητο, δικά μου έξοδα. Τα καταγράψαμε. Με φώναζαν μέχρι και τις 2 τη νύχτα για να τα περάσουμε όλα στον υπολογιστή. Μόλις πατήσαμε οριστική αποθήκευση θα μας πλήρωναν. Εγώ την πάτησα στα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι σήμερα δεν έχουμε ούτε με ένα μήνυμα. Όλη αυτή η ταλαιπωρία για 1000 με 1200 ευρώ».

Σε μια άλλη περίπτωση που φιλοξενεί ο Alpha, εργαζόμενη αναφέρει: «Δουλεύαμε Σάββατα – Κυριακές, παραμονή Χριστουγέννων, μέσα στην έξαρση του κορονοϊού, υπήρχαν άνθρωποι που δεν ήθελαν να δεχτούν κόσμο στο σπίτι τους, η πλατφόρμα ήταν πάρα πολύ περίπλοκη. Είμαστε ακόμα απλήρωτοι και δεν έχουμε καμία ενημέρωση».

Τι λέει η ΕΛΣΤΑΤ

Από την μεριά της η ΕΛΣΤΑΤ λέει: «Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία πληρωμής των περίπου 12.000 τομεαρχών και οι πληρωμές τους αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Μαΐου του 2022. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πληρωμή των περίπου 47.000 απογραφέων, των οποίων ο ορισμός και η εργασία έγιναν αργότερα σε σχέση με τους τομεάρχες. Στόχος μας είναι οι πληρωμές των απογραφέων να ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − five =