αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπεργούν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής αύριο Τρίτη

Απεργούν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής αύριο Τρίτη

Μετά το αδιέξοδο από τις συναντήσεις των διοικήσεων της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς με τους συλλόγους των εργαζομένων προκηρύχθηκε η αυριανή 24ωρη απεργία με κεντρικό αίτημα την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας, ενώ υπάρχει σειρά ανοιχτών ζητημάτων, με κυρίαρχα την περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και τη μείωση του προσωπικού μέσω «εθελουσίας» εξόδου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ) καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 11.00 π.μ. στο κεντρικό κτίριο της οδού Αμερικής στην Αθήνα και στο κτίριο της οδούς Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Τις κινητοποιήσεις των δύο συλλόγων στηρίζει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος με την εξής που καλεί τις διοικήσεις «να μετατρέψουν τα θετικά λόγια σε έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων, μέσα από την υπογραφή ικανοποιητικών Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

«Οι εργαζόμενοι λένε «όχι» στην εντατικοποίηση της εργασίας, την εργασιακή ανασφάλεια και το διαρκές κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων. Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, που θα προσφέρουν αξιοπρέπεια, ασφάλεια στην εργασία τους και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον» σημειώνει η ΟΤΟΕ.

Ακολουθούν αναλυτικά η ανακοινώσεις των δύο συλλόγων:

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς

Συνάδελφοι, προετοιμάζοντας την απεργία της Τρίτης 21 Ιουνίου, που προκήρυξε ο Σύλλογος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αποφάσισε ομόφωνα να ενεργοποιήσει το απεργιακό ταμείο, κατ’ εξαίρεση του καταστατικού του, ώστε να υποστηρίξει την συμμετοχή και τους συνάδελφους, που θα απεργήσουν.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και νομικά κατοχυρωμένο, αποτελεί δε την υψίστη πράξη αντίδρασης των εργαζομένων. Το δικαίωμα στην απεργία, δεν μπορεί κανένας να το παρεμποδίσει, να το παρενοχλήσει, ή έστω οχλήσει αφήνοντας υπόνοιες. Ακόμα και η ερώτηση για την δήλωση πρόθεσης απεργίας, είναι πέρα από τα όρια. Η παρεμπόδιση απεργίας είναι ποινικό αδίκημα, προς γνώση όλων. Σε περίπτωση εμφάνισης τέτοιων φαινόμενων, οι συνάδελφοι καλούνται να μας ενημερώσουν.

Συνάδελφε, Δεν ξεχνάμε ότι εξίσου σημαντική με την απεργία, είναι και η συμμετοχή σου στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 11.00 π.μ. στο κεντρικό κτίριο Αμερικής 4 και στο κτίριο της οδούς Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη.

Κλιμάκια του Συλλόγου θα βρεθούν σε όλους τους χώρους εργασίας, ή διαδικτυακά, προκείμενου να ενημερώσουν για την απεργία μας.

Η ώρα να ακουστεί η φωνής μας έφτασε, την Τρίτη 21 Ιουνίου θα φωνάξουμε όλοι μαζί. 

Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Το κύμα ακρίβειας σε αγαθά και καύσιμα εξανεμίζει το διαθέσιμο εισόδημα.

Το προσωπικό της Τράπεζας μειώνεται, τα οργανογράμματα αλλάζουν αιφνιδιαστικά, το Δίκτυο συρρικνώνεται μαζί και οι θέσεις ευθύνης όπως και η προοπτική εξέλιξης για τους εργαζόμενους.

Οι αλόγιστοι στόχοι μαζί και η υπερβολική πίεση για την επίτευξη τους έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Το ωράριο παραβιάζεται συστηματικά, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων.

Οι αναξιοκρατικές προσλήψεις και τοποθετήσεις ειδικών συνεργατών σε θέσεις ευθύνης με αδιαφανείς διαδικασίες και προκλητικούς μισθούς και παροχές, απαξιώνουν το ικανότατο στελεχιακό δυναμικό της Εθνικής που έβαλε «πλάτη» και κράτησε όρθια την Τράπεζα σε δύσκολους καιρούς.

Το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. πλήττεται από τη διαρκή μείωση του προσωπικού στην Τράπεζα.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι απαντήσεις της Διοίκησης στο πλαίσιο αιτημάτων του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση απέχουν πολύ από το να είναι «ρεαλιστικές». Αντιθέτως οι προτάσεις αυτές προκαλούν τους εργαζόμενους, γεγονός που το διαπιστώνουμε κάθε μέρα στις περιοδείες μας σε όλους τους χώρους εργασίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους:

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων, για μία Επιχειρησιακή Σύμβαση αντάξια των αναγκών και των προσδοκιών των εργαζομένων. Αντάξια των προσπαθειών τους και της συμβολής τους στην ανάπτυξη και στη θετική πορεία της Εθνικής Τράπεζας.

Ήρθε η ώρα η Διοίκηση να μετατρέψει τα «όμορφα» λόγια και τα «ευχαριστώ» των ανακοινώσεων και των e-mails της σε πράξεις και έμπρακτη στήριξη των εργαζόμενων μέσω της Επιχειρησιακής Σύμβασης.

Κανείς δεν μπορεί να «παίζει» με τις ζωές μας!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! – ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΛΕΡΓΑΖΕΤΑΙ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ-ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ-ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ       

(π.χ. ειδικοί συνεργάτες από Συνεταιριστικές, Ι.Κ.Υ., τέκνα θανόντων, internship, i-work,Εθνική Ασφαλιστική,  κτλ.)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 14 =