αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑπειλή Elon Musk προς Apple: Θα απαγορεύσω τα iPhone στις εταιρίες μου

Απειλή Elon Musk προς Apple: Θα απαγορεύσω τα iPhone στις εταιρίες μου

Ο Elon Musk απείλησε ότι θα απαγορεύσει τις συσκευές της Apple στις εταιρείες του, εάν το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI ενσωματωθεί σε αυτές, κίνηση που χαρακτήρισε ως κίνδυνο ασφαλείας.

Τα σχόλια αυτά ακολούθησαν μετά την παρουσίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Apple, κατά την οποία δήλωσε ότι οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση στο chatbot ChatGPT της OpenAI μέσω του ψηφιακού βοηθού Siri.

Ο Μusk είναι συνιδρυτής της OpenAI αλλά είχε διαφωνίες με την νεοφυή επιχείρηση που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο. Συγκεκριμένα, έχει εκφράσει ανησυχίες για τις επιπτώσεις της γρήγορης ανάπτυξης της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια, αλλά εργάζεται επίσης για τον δικό του ανταγωνιστή του ChatGPT.

«Αν η Apple ενσωματώσει την OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές της Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου», έγραψε ο Μusk στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. «Αυτό είναι μία απαράδεκτη παραβίαση της ασφάλειας», πρόσθεσε.

Η Apple θα συνεργαστεί με την OpenAI για να φέρει την τεχνολογία γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και το ChatGPT στις συσκευές της, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τεχνολογικός κολοσσός στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου των προγραμματιστών του. Eτσι υπηρεσίες όπως η Siri και άλλες εφαρμογές θα έχουν και τη δυνατότητα βοήθειας από το chatbot.

Η ενσωμάτωση του ChatGPT θα είναι διαθέσιμη αργότερα φέτος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης. Η πρόσβαση στο τσάτμποτ θα είναι δωρεάν.

Σύντομα, η ψηφιακή βοηθός Siri θα μπορεί να αξιοποιεί το ChatGPT, ανέφερε η Apple. «Για παράδειγμα, αν χρειάζεστε ιδέες για ένα μενού μπορείτε να ρωτήσετε τη Siri και η ίδια θα τροφοδοτήσει αυτόματα τις πληροφορίες αυτές στο ChatGPT δίνοντάς σας μια απάντηση. Η Apple ενσωματώνει επίσης το ChatGPT σε εργαλεία όπως το Writing Tools, το οποίο σας επιτρέπει τη δημιουργία περιεχομένου με τη βοήθεια του ChatGPT, συμπεριλαμβανομένων εικόνων».

Η Apple ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συνεργάζεται με την OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT στις συσκευές της, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook δήλωσε ότι το «επόμενο μεγάλο βήμα» της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone θα καθοδηγείται από τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη και τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια νέα πλατφόρμα, την “Apple Intelligence” η οποία θα βοηθάει τους χρήστες στη δημιουργία κειμένου και εικόνων και στη συγκέντρωση των πιο σχετικών δεδομένων όταν τα χρειάζονται. Η ψηφιακή βοηθός Siri επίσης θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να εκτελεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις εργασίες της, όπως ανακοίνωσε η Apple.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =